Aerodrom „Konstantin Veliki“ beleži odlične rezultate

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas u Nišu da je Aerodrom „Konstantin Veliki“ u julu ove godine, u odnosu na isti mesec prošle godine, zabeležio rast broja putnika od 70 odsto.

Momirović je nakon obilaska radova na dogradnji terminalne zgrade i tornja na tom aerodromu rekao da država investira 12 miliona eura u prvu fazu razvoja ove zračne luke, a nakon toga će investirati još približno 10 miliona eura.

Nakon završetka ove investicije za dve godine, imaćamo više kompanija koje će da lete sa ovog aerodroma, ali i više turista, investicija i radnih mesta. Niš će biti potpuno drugačiji grad, koji će imati moderan aerodrom srednje veličine, ukazao je on.

Ministar je ranije danas obišao i radove na izgradnji petlje Merošina na deonici Niš–Pločnik, u sklopu budućeg auto-puta od Niša do Merdara, i tom prilikom podsetio na to da se u ovom trenutku gradi 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica.

Bez obzira na okolnosti u Evropi, nismo se povukli ni sa jednog gradilišta. Na prvom sektoru od Merošine do Beloljina radimo uz veliku podršku naših evropskih partnera, pre svega Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj, koje su obezbedile bespovratna sredstva kojim finansiraju ove radove, objasnio je Momirović.

Pomenutu deonicu budućeg auto-puta obišli su i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić.

Oni su, takođe, ocenili da radovi idu u skladu sa očekivanjima i da je fizička realizacija na ovom projektu do sada veća od 40 odsto.

Deonica auto-puta od Merošine (Niša) do Beloljina (Pločnika) dužine je 32,6 kilometara i izuzetno je kompleksna jer obuhvata šest tunela, 12 mostova i veliki broj nadvožnjaka, podvožnjaka i vijaduktova.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 03.03.2024. Istaknute vesti za 02.03.2024. Istaknute vesti za 01.03.2024. Istaknute vesti za 29.02.2024. Istaknute vesti za 28.02.2024. Istaknute vesti za 27.02.2024.