Besplatna Letnja škola programiranja za osnovce u Vršcu

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je u Vršcu počela sa radom besplatna Letnja škola programiranja za učenike i učenice starijih razreda osnovne škole, koju uz podršku Vlade Srbije, organizuje Fondacija Petlja, u okviru projekta „Izgradnja ključnih računarskih kompetencija – ka radnoj snazi budućnosti“.

Pomenuta letnja škola organizuje se u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U dva osmodnevna termina, od 12. do 28. avgusta, 100 učenika, od kojih 74 dečaka i 26 devojčica, iz 33 grada i opštine, učiće o osnovama računarstva, saznaće kako je raditi u IT industriji i koje sve mogućnosti imaju za razvoj karijere u ovoj oblasti.

Pored toga, kroz rekreativne aktivnosti poput izleta, kvizova i večeri društvenih igara, učenici i učenice će se družiti i upoznati Vršac i okolinu.

Polaznici i polaznice Letnje škole programiranja imaju obezbeđen smeštaj i ishranu na bazi punog pansiona u „Domu učenika srednjih škola Vršac“, dok se nastava odvija u školskom centru „Nikola Tesla“, nedaleko od Doma.

Program škole prilagođen je predznanjima prijavljenih đaka i prema tome su formirane grupe i organizovan rad.

Letnja škola programiranja pokrenuta je na inicijativu predsednice Vlade Srbije, kao nastavak podrške za digitalnu transformaciju privrede i društva kroz uvođenje informatike u osnovne škole, otvaranje IT odeljenja u gimnazijama i druge slične inicijative.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 04.12.2023. Istaknute vesti za 03.12.2023. Istaknute vesti za 02.12.2023. Istaknute vesti za 01.12.2023. Istaknute vesti za 30.11.2023. Istaknute vesti za 29.11.2023.