sreda - 5 oktobra 2022
14 °c
Belgrade
17 ° Čet
17 ° Pet
18 ° Sub
17 ° Ned

Dalja modernizacija jedinica Druge brigade Kopnene vojske

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas prikazu novouvedenih sredstava naoružanja i vojne opreme u kasarni „Jovan Kursula“ u Kraljevu, gde su razmešteni pripadnici jedinica Druge brigade Kopnene vojske.

Stefanović je u kraljevačkoj kasarni obišao pripadnike 23. samohodno haubičko-artiljerijskog diviziona i 25. artiljerijsko-raketnog diviziona za PVD, koji su opremljeni usavršenim protivavionskim topovima 40 mm, modernizovanim samohodnim haubicama 122 mm 2S1 i komandno-oklopnim transporterima.

Njega je dočekao komandant Druge brigade pukovnik Siniša Stašević, koji ga je informisao o stanju u brigadi i zadacima.

Potpredsednik Vlade je izrazio zadovoljstvo obučenošću posada za rad na modernizovanim sredstvima, istakavši značaj opremanja naše vojske srestvima koje razvijaju i proizvode domaći instituti i odbrambena industrija.

Jasno se vidi koliko su novi „pasars“ i unapređenje i modernizacija „gvozdike“doveli do poboljšanja, pre svega, brzine zauzimanja svih položaja za vatreno dejstvo, a nakon toga i mobilnosti i mogućnosti da se nakon izvršenja zadatka ova vozila za vrlo kratko vreme nađu na nekoj sledećoj lokaciji, rekao je on.

Prema njegovim rečima, modernizacijom ovih vozila dobili smo mogućnost da sa istim brojem artiljeraca u samohodnim „gvozdikama“ i onih koji su u trupnoj PVO imamo veći broj sredstava koja se koriste.

U prethodnom periodu smo intenzivno radili na tome da se i vojnici, podoficiri i oficiri maksimalno obučavaju i spremaju, tako da u ovim jedinicama imamo iskusan kadar koji je spreman da brani Srbiju u svakom trenutku, istakao je Stefanović.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

oktobar 2022.
P U S Č P S N
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu