Dobra saradnja Srbije sa UNDP

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković primio je danas novog rezidentnog predstavnika Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji Jakupa Beriša.

Selaković je istakao da je za Srbiju UN jedna od najznačajnijih multilateralnih organizacija, kako u kontekstu očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta, tako i kao partner u obezbeđivanju osnova za održivi razvoj.

On je naglasio da Srbija učestvuje u kolektivnim naporima za postizanje Ciljeva održivog razvoja i sprovođenje Agende održivog razvoja do 2030. godine, odnosno stvaranje boljeg i prosperitetnijeg, ali i sigurnijeg i stabilnijeg sveta.

Ministar je ukazao i na činjenicu da Srbija sve više ulaže u Zelenu agendu i da su budžetska izdvajanja za projekte u oblasti zaštite životne sredine veća nego ikad.

Prema njegovim rečima, Srbija, takođe, pozitivno ocenjuje saradnju sa UNDP u oblasti pružanja tehničke pomoći i ekspertize za razvojne projekte.

Šef srpske diplomatije je naveo da je trenutno od prioritetnog značaja sprovođenje Okvira saradnje UN i Srbije za održivi razvoj za period 2021-2025. godine.

Selaković je, govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, ukazao na obavezu UNDP da u našoj južnoj pokrajini funkcioniše u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244, uz poštovanje principa statusne neutralnosti.

Srbija se, kako je zaključio, trudi da bude najveći promoter i garant mira i stabilnosti u regionu, boreći se, između ostalog, na taj način i za nastavak svog ekonomskog razvoja.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 04.12.2023. Istaknute vesti za 03.12.2023. Istaknute vesti za 02.12.2023. Istaknute vesti za 01.12.2023. Istaknute vesti za 30.11.2023. Istaknute vesti za 29.11.2023.