Domaća oprema i naoružanje podižu operativnu sposobnost VS

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da su vojna oprema i naoružanje, koje su osmislili i izradili naši vojni instituti i odbrambena industrija, značajno doprineli povećanju operativnih sposobnosti svih rodova Vojske Srbije.

Stefanović je istakao da je za jačanje svake vojske, uz intenzivno opremanje, podjednako važna i stalna obuka radi održavanja i unapređenja sposobnosti za dejstva u svim uslovima.

On je rekao da se zato pripadnici pešadijskih bataljona Kopnene vojske i u ovom trenutku obučavaju na oklopno-borbenim vozilima „lazar 3“, kojima je značajno unapređena pokretljivost, vatrena moć i zaštita naših pešadijskih jedinica prilikom izvođenja borbenih dejstava.

Na vojnim poligonima u toku je kolektivna obuka pešadijskih bataljona u cilju održavanja i unapređenja osposobljenosti starešina i vojnika roda pešadije za borbenu upotrebu ovog vozila.

Posade uvežbavaju taktičke radnje i postupke neophodne za efikasno izvršavanje zadataka u operacijama Kopnene vojske i pripremaju se za realizaciju vežbi i bojevih gađanja, što će biti još jedna prilika da se u praksi provere rezultati intenzivne obuke koju prolaze tokom cele godine.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 04.12.2023. Istaknute vesti za 03.12.2023. Istaknute vesti za 02.12.2023. Istaknute vesti za 01.12.2023. Istaknute vesti za 30.11.2023. Istaknute vesti za 29.11.2023.