Država čini sve da pomogne poljoprivrednicima

Novi Sad

  1. Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poručila je danas da je spremna da se u Novom Sadu ponovo sastane sa ratarima koji su blokirali saobraćaj u tom gradu.

Brnabić, koja učestvuje na radnom sastanku delegacija iz četiri grada u Srbiji – Niša, Mionice, Sombora i Subotice, koji se održava povodom obeležavanja Međunarodnog dana mladih, podsetila je na to da je u juče u Beogradu održan sastanak sa poljoprivrednicima, nakon kojeg su nastavljeni protesti.

Što se tiče dodatnih ustupaka imamo ideje. Juče smo ispunili ono što smo obećali, a to je da smo ukinuli zabranu izvoza ulja. Spremni smo da zajedno sa uljarima tražimo da cena otkupa bude 535 dinara bez poreza, poručila je ona.

Važno je znati da država ako garantuje cenu suncokreta, onda bi to morala svima, a to je nemoguće, naglasila je premijerka i dodala da jedino može da se reguliše trgovačka marža, koja bi iznosila deset procenata.

Ponudili smo 22 dinara subvencije za gorivo po hektaru, a u poslednjem kvartalu možemo ići na 30 dinara, poručila je Brnabić i uporedila budžet za subvencije iz 2010. godine, koji je bio 14 milijardi, a sadašnji prelazi 50 milijardi dinara.

Trenutno su u toku novi pregovori ratara koji protestuju sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u zgradi Pokrajinske vlade

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 02.03.2024. Istaknute vesti za 01.03.2024. Istaknute vesti za 29.02.2024. Istaknute vesti za 28.02.2024. Istaknute vesti za 27.02.2024. Istaknute vesti za 26.02.2024.