subota - 13 avgusta 2022
21 °c
Belgrade
21 ° Ned
26 ° Pon
27 ° Uto
31 ° Sre

Država pomaže dalji razvoj kombinovanog prevoza

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović potpisao je danas ugovore o dodeli podsticaja za unapređenje kombinovanog transporta za 2022. godinu sa predstavnicima pet domaćih kompanija, koje su dobile ukupno nešto više od 73 miliona dinara iz republičkog budžeta.

 „Kombinovani prevoz“ Prokuplje dobio je sredstva za remotorizaciju dizel-električne lokomotive, „Milšped“ Beograd za nabavku kontejnera za kombinovani transport, „Transagent operator“ Beograd za nabavku softvera za unapređenje rada železničkog operatera, Privredno društvo za međunarodnu i unutrašnju špediciju i javna skladišta „Transportšped“ Beograd za nabavku i opremanje paletnih regala i preduzeće za spoljnu i unutrašnju trgovinu i usluge „Nelt ko.“ Dobanovci za nabavku viljuškara.

Momirović je, u obraćanju novinarima nakon potpisivanja ugovora, rekao da su te kompanije pioniri u sektoru kombinovanog prevoza u Srbiji, uz ocenu da će ovi ugovori značiti dalju podršku razvoju železničkog saobraćaja i kombinovanog prevoza u našoj državi.

U okolnostima kada se u Evropi odvija rat dve najveće zemlje koje pružaju sirovinsku bazu za celu Evropu, logistika se nameće kao ključno pitanje obezbeđivanja sirovina i održive potrošnje energenata, kao i stabilnosti naše države, rekao je on.

Ministar je ocenio da današnji događaj pokazuje stabilnost javnih finansija i odlučnost nastavka investicija koje će dovesti do daljeg rasta ekonomije i standarda građana.

U ovim okolnostima kada se svi trude da obezbede elementarno stabilno snabdevanje za predstojeću jesen i zimu, mi pokazujemo odlučnost i stabilnost i siguran sam da ćemo bolje od ostalih zemalja u Evropi proći ovo teško vreme, poručio je Momirović.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

Uglješa Mrdić

Uglješa Mrdić

Uglješa Mrdić je rođen 18. marta 1978.godine u Trebinju, a u Beogradu živi od 1985. godine gde je završio osnovnu i srednju školu. Po zanimanju je diplomirani pravnik, a završio je master i doktorske studije, kao i Visoke studije bezbednosti i odbrane Vojne akademije Univerziteta odbrane u Beogradu i Diplomatsku akademiju MSP. Novinarstvom je počeo da se bavi 1997. godine. Objavljivao je svoje tekstove u Dnevnom telegrafu, Politici ekspres, Reviji 92, Balkanu, Nacionalu, Svedoku, Glasu javnosti, Pečatu, a godinama piše kolumne za Embargo i Info 24. Bio je autor i voditelj emisija na Fokus radiju i pomoćnik glavnog urednika nedeljnika Pečat. Radio je u Ministarstvu pravde kao savetnik od 2012. do 2020. godine. Trenutno obavlja funkcije narodnog poslanika Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije i predsednika Odborničke grupe "Aleksandar Vučić - Za našu decu" u Skupštini opštine Vračar. Radi kao viši predavač na Beogradskoj akademiji poslovnih i umetničkih strukovnih studija (BAPUSS). Član je SNS od osnivanja.

Pročitaj na istu temu

Po danima

avgust 2022.
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu