sreda - 10 avgusta 2022
23 °c
Belgrade
23 ° Čet
24 ° Pet
21 ° Sub
21 ° Ned

Dugogodišnje konstruktivno partnerstvo Srbije i OEBS-a

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsedavajućim Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i ministrom spoljnih poslova Poljske Zbignjevom Rauom o saradnji sa ovom evropskom organizacijom, bilateralnim odnosima dveju zemalja, kao i o evropskim integracijama Srbije.

Brnabić je istakla značaj koji Srbija pridaje OEBS-u i ulozi koju ima u oblasti evropske bezbednosti, pri čemu je pohvalila rad operacija na terenu.

Ona je posebno pohvalila rad Misije OEBS-a u Srbiji, sa kojom smo od njenog uspostavljanja imali izuzetnu saradnju i koja daje značajan doprinos u sprovođenju reformskih procesa u našoj zemlji.

Kada su u pitanju reforme u oblasti vladavine prava, premijerka je poručila da je Vlada Srbije posvećena radu na unapređenju sveukupnog medijskog okruženja i da je u tome OEBS izuzetno važan partner.

Prema njenim rečima, ova organizacija predstavlja i most saradnje između Vlade, sa jedne strane, i medija i organizacija civilnog društva, sa druge.

Premijerka je naglasila da će jedan od ključnih prioriteta i buduće vlade biti aktivnosti u oblasti vladavine prava, i to pre svega reforma pravosuđa i medija.

Predsedavajući OEBS-u posebno je istakao kvalitet zakonodavnog okvira za zaštitu i unapređenje prava nacionalnih manjina u Srbiji i izrazio spremnost da nastavi saradnju sa našom državom po ovom pitanju.

Brnabić je, govoreći o odnosima dveju zemalja, istakla da su oni tradicionalno prijateljski, pri čemu je izrazila zahvalnost šefu poljske diplomatije na podršci koju pruža evropskom putu Srbije i Zapadnog Balkana.

Takođe, premijerka je zahvalila ministru spoljnih poslova Poljske na naporima u građenju dobrih odnosa dveju država i dugogodišnjem konstruktivnom partnerstvu OEBS-a i Srbije.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Postinfo je novi medij na javnoj sceni Srbije i Balkana. Redovno ćemo naše pratioce informisati o najnovijim i najaktuelnijim vestima i analizama iz oblasti politike, ekonomije, bezbednosti, društva, sveta, kulture i sporta, kao i o drugim zanimljivostima. Urednici, novinari, kolumnisti, saradnici i prijatelji Post infa imaju zadatak da putem našeg sajta i društvenih mreža i kanala objave sve ono što drugi nisu saznali ili ne smeju o tome da pišu i govore. Objavljivaćemo vesti, informacije i stavove onakve kakve jesu trudeći se da pohvalimo sve ono što zaslužuje da bude nagrađeno, da iskritikujemo ono što zaslužuje da bude kritikovano a sve u službi istine i pravde. Postinfo uvek na Tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

avgust 2022.
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu