Dugogodišnje konstruktivno partnerstvo Srbije i OEBS-a

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsedavajućim Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i ministrom spoljnih poslova Poljske Zbignjevom Rauom o saradnji sa ovom evropskom organizacijom, bilateralnim odnosima dveju zemalja, kao i o evropskim integracijama Srbije.

Brnabić je istakla značaj koji Srbija pridaje OEBS-u i ulozi koju ima u oblasti evropske bezbednosti, pri čemu je pohvalila rad operacija na terenu.

Ona je posebno pohvalila rad Misije OEBS-a u Srbiji, sa kojom smo od njenog uspostavljanja imali izuzetnu saradnju i koja daje značajan doprinos u sprovođenju reformskih procesa u našoj zemlji.

Kada su u pitanju reforme u oblasti vladavine prava, premijerka je poručila da je Vlada Srbije posvećena radu na unapređenju sveukupnog medijskog okruženja i da je u tome OEBS izuzetno važan partner.

Prema njenim rečima, ova organizacija predstavlja i most saradnje između Vlade, sa jedne strane, i medija i organizacija civilnog društva, sa druge.

Premijerka je naglasila da će jedan od ključnih prioriteta i buduće vlade biti aktivnosti u oblasti vladavine prava, i to pre svega reforma pravosuđa i medija.

Predsedavajući OEBS-u posebno je istakao kvalitet zakonodavnog okvira za zaštitu i unapređenje prava nacionalnih manjina u Srbiji i izrazio spremnost da nastavi saradnju sa našom državom po ovom pitanju.

Brnabić je, govoreći o odnosima dveju zemalja, istakla da su oni tradicionalno prijateljski, pri čemu je izrazila zahvalnost šefu poljske diplomatije na podršci koju pruža evropskom putu Srbije i Zapadnog Balkana.

Takođe, premijerka je zahvalila ministru spoljnih poslova Poljske na naporima u građenju dobrih odnosa dveju država i dugogodišnjem konstruktivnom partnerstvu OEBS-a i Srbije.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 12.07.2024. Istaknute vesti za 11.07.2024. Istaknute vesti za 10.07.2024. Istaknute vesti za 09.07.2024. Istaknute vesti za 08.06.2024. Istaknute vesti za 07.06.2024.