Gojković prisustvovala otvaranju Trijenala u Milanu

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković prisustvovala je danas svečanom otvaranju 23. međunarodne izložbe Trijenala u Milanu pod nazivom „Unknown Unknowns. An Introduction to Mysteries“.

Na otvaranju ove značajne manifestacije govorili su ministar spoljnih poslova Italije Luiđi di Majo, gradonačelnik Milana Đuzepe Sala, predsednik Trijenala Stefano Boeri i generalni direktor Trijenala Karla Morogalo.

Srbija se projektom Ivana Mangova „Infinity of Structure“ prvi put predstavlja na Trijenalu, na kojem izlaže 40 umetnika iz celog sveta.

Projekat Mangova i autorskog tima, koji čine umetnici Marko Lađušić, Aleksandar Vac, Dorian Jovanović i Marko Todorović, na 23. milanskom trijenalu izabran je na konkursu Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu. Komesarka nastupa je Biljana Jotić, a kustoskinje Jotić i Nataša Radojević.

Gojković će sutra otvoriti Paviljon Republike Srbije na ovoj manifestaciji.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 25.02.2024. Istaknute vesti za 24.02.2024. Istaknute vesti za 23.02.2024. Istaknute vesti za 22.02.2024. Istaknute vesti za 21.02.2024. Istaknute vesti za 20.02.2024.