Humanitarna pomoć Srbije za Somaliju i Sao Tome i Principe

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici izmenjenu odluku o privremenoj zabrani izvoza evro-dizela EN 590, kojom se ona produžava za još sedam dana, a imajući u vidu da i dalje traje energetska kriza na svetskom tržištu i mogućnost nastanka kritične nestašice ove robe, bitne za građane Srbije.

Vlada Srbije donela je odluku da uputi humanitarnu pomoć u robi i prehrambenim proizvodima Saveznoj Republici Somaliji u vrednosti od 39.886.787,60 dinara i Demokratskoj Republici Sao Tome i Principe u vrednosti od 25.366.000 dinara, s obzirom na nestašicu mnogih proizvoda izazvanu velikim sušama u ovim zemljama.

Ova odluka predstavlja potvrdu politike unapređivanja humanitarnih aktivnosti Srbije na globalnom planu i produbljivanja međudržavnih odnosa i saradnje sa ovim državama.

Na sednici je usvojen i Zaključak o usvajanju Nacionalnog programa za usvajanje pravnih tekovina Evropske unije (NPAA) 2022-2025. godine, kojim se obezbeđuje poštovanje i ispunjavanje obaveza iz procesa pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji u delu planiranja preostalog usklađivanja zakonodavstva sa pravnim tekovinama EU.

Dokument predstavlja jasan pregled obaveza koje proističu iz procesa pregovora o pristupanja i usklađivanja zakonodavstva, a istovremeno omogućava uvid u aktuelno stanje u klasteru i poglavlju pregovora u skladu sa važećom metodologijom.

Pripremljen je u saradnji nadležnih ministarstava, posebnih organizacija i službi Vlade Srbije, kao i ostalih institucija, koje su deo koordinacionog sistema uređenog Odlukom Vlade o formiranju Koordinacije za proces pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji i Tima za podršku pregovorima, a u skladu sa smernicama glavnog pregovarača — ministra za evropske integracije.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 03.12.2023. Istaknute vesti za 02.12.2023. Istaknute vesti za 01.12.2023. Istaknute vesti za 30.11.2023. Istaknute vesti za 29.11.2023. Istaknute vesti za 28.11.2023.