sreda - 10 avgusta 2022
22 °c
Belgrade
22 ° Čet
24 ° Pet
22 ° Sub
19 ° Ned

Humanitarna pomoć Srbije za Somaliju i Sao Tome i Principe

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici izmenjenu odluku o privremenoj zabrani izvoza evro-dizela EN 590, kojom se ona produžava za još sedam dana, a imajući u vidu da i dalje traje energetska kriza na svetskom tržištu i mogućnost nastanka kritične nestašice ove robe, bitne za građane Srbije.

Vlada Srbije donela je odluku da uputi humanitarnu pomoć u robi i prehrambenim proizvodima Saveznoj Republici Somaliji u vrednosti od 39.886.787,60 dinara i Demokratskoj Republici Sao Tome i Principe u vrednosti od 25.366.000 dinara, s obzirom na nestašicu mnogih proizvoda izazvanu velikim sušama u ovim zemljama.

Ova odluka predstavlja potvrdu politike unapređivanja humanitarnih aktivnosti Srbije na globalnom planu i produbljivanja međudržavnih odnosa i saradnje sa ovim državama.

Na sednici je usvojen i Zaključak o usvajanju Nacionalnog programa za usvajanje pravnih tekovina Evropske unije (NPAA) 2022-2025. godine, kojim se obezbeđuje poštovanje i ispunjavanje obaveza iz procesa pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji u delu planiranja preostalog usklađivanja zakonodavstva sa pravnim tekovinama EU.

Dokument predstavlja jasan pregled obaveza koje proističu iz procesa pregovora o pristupanja i usklađivanja zakonodavstva, a istovremeno omogućava uvid u aktuelno stanje u klasteru i poglavlju pregovora u skladu sa važećom metodologijom.

Pripremljen je u saradnji nadležnih ministarstava, posebnih organizacija i službi Vlade Srbije, kao i ostalih institucija, koje su deo koordinacionog sistema uređenog Odlukom Vlade o formiranju Koordinacije za proces pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji i Tima za podršku pregovorima, a u skladu sa smernicama glavnog pregovarača — ministra za evropske integracije.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Postinfo je novi medij na javnoj sceni Srbije i Balkana. Redovno ćemo naše pratioce informisati o najnovijim i najaktuelnijim vestima i analizama iz oblasti politike, ekonomije, bezbednosti, društva, sveta, kulture i sporta, kao i o drugim zanimljivostima. Urednici, novinari, kolumnisti, saradnici i prijatelji Post infa imaju zadatak da putem našeg sajta i društvenih mreža i kanala objave sve ono što drugi nisu saznali ili ne smeju o tome da pišu i govore. Objavljivaćemo vesti, informacije i stavove onakve kakve jesu trudeći se da pohvalimo sve ono što zaslužuje da bude nagrađeno, da iskritikujemo ono što zaslužuje da bude kritikovano a sve u službi istine i pravde. Postinfo uvek na Tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

avgust 2022.
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu