I ove turističke sezone Koridor 10 najbezbednija evropska saobraćajnica

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je danas da je, zahvaljujući velikom angažovanju i predanom radu pripadnika policije, Koridor 10 najbezbednija saobraćajnica u Evropi.

Vulin je, prilikom obilaska dežurne patrole policije na odmorištu Pećinci, poručio da će srpska policija nastaviti da pojačano kontroliše ovaj putni pravac kako bi i dalje svi oni koji se kreću Koridorom 10 bili sigurni i bezbedni.

Ministar se tom prilikom upoznao sa rezultatima rada policije sprovedenih za dva meseca po Planu bezbednosne zaštite lica i imovine na putnim pravcima Koridora 10 u toku ove turističke sezone.

On je istakao da je ponosan na rad pripadnika policije jer su svojim radom povećali stepen imovinske, kao i lične sigurnosti građana Srbije i stranih državljana koji prolaze kroz našu zemlju.

U periodu od 15. juna do danas na putnim pravcima Koridora 10 izvršeno je sedam krađa, od toga je gotovo 90 odsto rasvetljeno. O bezbednosti srpskih puteva najbolje govori činjenica da je promet putnika u odnosu na 2021. godinu uvećan za čak sedam odsto, naveo je ministar.

Takođe, ovom prilikom Vulin se upoznao i sa rezultatima međunarodne akcije usmerene na otkrivanje prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, koja je od 8. do 14. avgusta sprovedena u 30 evropskih zemalja koje sarađuju u okviru organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija).

On je precizirao da je tokom ove akcije otkriveno ukupno 30.995 saobraćajnih prekršaja, pri čemu je od ukupnog broja prekršaja 22.199 vozača prekoračilo dozvoljenu brzinu kretanja, 645 vozača je upravljalo vozilom pod dejstvom alkohola, a 34 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Ministar je predočio da je 690 vozača sankcionisano zbog nepropisne upotrebe telefona i 2.395 lica zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, a uz to otkrivena su 5.032 ostala saobraćajna prekršaja.

Vulin je istakao da su najbolje rezultate tokom sprovođenja akcije ostvarile PU za grad Beograd, kao i policijske uprave u Novom Sadu, Subotici, Užicu i Sremskoj Mitrovici, poručivši da se zalaže za oštriju kaznenu politiku kada je reč o sankcionisanju onih vozača koji voze pod dejstvom alkohola ili narkotika

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 04.12.2023. Istaknute vesti za 03.12.2023. Istaknute vesti za 02.12.2023. Istaknute vesti za 01.12.2023. Istaknute vesti za 30.11.2023. Istaknute vesti za 29.11.2023.