Intenzivna saradnja sa Francuskom u oblasti odbrane

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorom Francuske u Srbiji Pjerom Košarom o daljem unapređenju saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane, uključujući i predstojeću posetu naše delegacije Parizu i učešće na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme EUROSATORY 2022.

Stefanović je ovom prilikom uputio čestitke povodom imenovanja novog ministra vojske Francuske Sebastijana Lekornua, i izrazio opredeljenje za dalji razvoj saradnje, koja je intenzivna i sadržajna, posebno u vojnoekonomskom i vojnotehničkom segmentu.

On je ukazao na to da ona prati sveukupne odnose dveju zemalja koji su kontinuirano u uzlaznoj putanji, čemu posebno doprinose susreti i prijateljski odnos predsednika Aleksandra Vučića i Emanuela Makrona.

Potpredsednik Vlade je takođe iskazao zahvalnost Francuskoj na podršci koju pruža Srbiji na njenom putu ka punopravnom članstvu u EU.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 25.02.2024. Istaknute vesti za 24.02.2024. Istaknute vesti za 23.02.2024. Istaknute vesti za 22.02.2024. Istaknute vesti za 21.02.2024. Istaknute vesti za 20.02.2024.