Italija nastavlja da pruža podršku Srbiji na evropskom putu

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa novoimenovanim ambasadorom Italije u Srbiji Lukom Gorijem o bilateralnim odnosima, ekonomskoj i privrednoj saradnji i podršci te zemlje evrointegracijama Srbije i Zapadnom Balkanu.

Brnabić je ambasadoru Goriju poželela puno uspeha u novom mandatu, istakavši da postoje veliki potencijali za dodatnu saradnju u oblastima informacionih tehnologija, veštačke inteligencije, biotehnologije i energetske i zelene tranzicije.

Prema njenim rečima, Srbija će nastaviti da sprovodi reforme, posebno u oblasti vladavine prava, pravosuđa i medija.

Ona je, govoreći o procesu evropskih integracija, istakla da punopravno članstvo u Evropskoj uniji ostaje jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta naše zemlje.

U tom kontekstu, bilo bi od izuzetne važnosti da Srbija u decembru otvori Klaster 3, rekla je predsednica Vlade.

Kada je u pitanju ekonomska saradnja, kako je istakla, Italija je među najvećim investitorima u Srbiji, što potvrđuje i činjenica da kompanije iz te zemlje zapošljavaju oko 50.000 naših građana.

Ambasador Italije je zahvalio na dobrodošlici i dodao da će njegova zemlja nastaviti da pruža podršku Srbiji na evropskom putu, a on lično nastojati da dosadašnju saradnju podigne na viši nivo i da već ima određene ideje za nove projekte.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 12.07.2024. Istaknute vesti za 11.07.2024. Istaknute vesti za 10.07.2024. Istaknute vesti za 09.07.2024. Istaknute vesti za 08.06.2024. Istaknute vesti za 07.06.2024.