utorak - 27 septembra 2022
19 °c
Belgrade
16 ° Sre
21 ° Čet
22 ° Pet
20 ° Sub

Još 250 radnih mesta u novom logističkom centru „Lidla“ u Lapovu

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas u Lapovu otvaranju drugog logističkog centra kompanije „Lidl“ u Srbiji, u kojem će biti zaposleno 250 ljudi, što će znatno doprineti povećanju standarda u toj opštini.

Brnabić je istakla da se ekonomski rast Srbije nastavlja uprkos svim izazovima i pritiscima u čitavom svetu, napomenuvši da nemačke kompanije kod nas zapošljavaju više od 76 hiljada ljudi, što pokazuje koliko poverenje investitori iz Nemačke imaju u našu zemlju.

Prema njenim rečima, samo tokom 2021. godine ukupan obim razmene roba i usluga sa Nemačkom dostigao je skoro osam milijardi evra.

Ona je ukazala na to da je u prva četiri meseca ove godine nastavljen trend rasta robne razmene između Srbije i Nemačke i da on iznosi skoro 2,5 milijardi evra.

Premijerka je navela podatak da je čak 85 odsto nemačkih investitora koji već posluju u Srbiji, u anketi koju je sprovela Nemačko-srpska privredna komora, reklo da bi ponovo investiralo u Srbiji.

Tako je i „Lidl“, koji je od 2018. godine u našoj zemlji, odlučio da proširi svoje poslovanje ovde. Otvaranjem drugog logističkog centra u Lapovu, koji je veći od onog u Novoj Pazovi, uticaće se i na bolji standard građana Lapova i predstavljaće korak za bolju budućnost, naglasila je Brnabić.

Predsednica Vlade je predočila da je prosečna plata u Lapovu za poslednje četiri godine povećana za 42,9 odsto, kao i da će otvaranjem novih radnih mesta i stvaranjem odličnih uslova u kompaniji „Lidl“, taj trend biti nastavljen.

Premijerka je, u izjavi novinarima, potvrdila da će biti povećanja plata u javnom sektoru i penzija, uprkos izazovima sa kojima se zemlja suočava.

Plate će, kako je istakla, biti povećane u dvocifrenom iznosu, penzije za više od 19 odsto, a biće povećanja i minimalne cene rada.

Posle Nove Pazove, drugi logistički centar otvoren je u prisustvu ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić, generalnog direktora kompanije Lidl Srbija Dragana Čigoje, predstavnika Ambasade Savezne Republike Nemačke Denisa Kajzera i predsednika opštine Lapovo Bobana Miličića.

Kajzer je naveo da je kompanija „Lidl“  od početka izgradnje logističkog centra u Lapovu poštovala najviše standarde u održivoj gradnji.

On je rekao da je logistički centar izgrađen u partnerstvu nemačkih i srpskih kompanija kao i da će Nemačka svim raspoloživim sredstvima podržati Srbiju u očuvanju klime i životne sredine, što i jesu prioritetni ciljevi nemačkih kompanija koje posluju u Srbiji.

Miličić je rekao da je otvaranje „Lidla“ velika stvar za stanovnike te opštine koji će se ovde zaposliti i imati priliku da se lično i profesionalno usavršavaju.

On je naglasio da je, pored toga, izgradnjom logističkog centra, značajno unapređena i infrastruktura u Lapovu.

Ova investicija kompanije „Lidl“, čija vrednist je 70 miliona evra, ima veliku važnosti i za privredni razvoj Srbije. Kapacitet centra, čija površina je 57 hiljada kvadratnih metara, a odakle će svakodnevno stizati roba na police „Lidla“ u centralnoj i južnoj Srbiji, jeste 35.000 paleta i 130 utovarnih mesta.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

septembar 2022.
P U S Č P S N
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu