Konkurs za najbolje studentske radove o pristupanju Srbije EU

Ministarstvo za evropske integracije Vlade Republike Srbije raspisalo je danas nagradni konkurs za izbor najboljih individualnih studentskih radova o evropskoj integraciji i procesu pristupanja naše zemlje Evropskoj uniji.

Cilj ovog konkursa jeste da neposredno uključi mlade akademske građane u otvorenu argumentovanu debatu o bitnim aspektima pristupnog procesa i članstva Srbije u Uniji.

Radovi bi trebalo da odgovore na jedno od pet pitanja:

  1. Postignuća Konferencije o budućnosti Evrope o očekivanjima mladih;
  2. Novi izazovi prelomnih geopolitičkih previranja i energetske krize za transformaciju Evropske unije ka klimatskoj neutralnosti;
  3. Značaj podizanja svesti građana Srbije za primenu Zelene agende za Zapadni Balkan;
  4. Mogući uticaji ideja o „Evropskoj političkoj zajednici“ i „Evropskoj geopolitičkoj zajednici“ na politiku proširenja Evropske unije;
  5. Načelo solidarnosti prava EU na ispitu kriza 21. veka.

Komisija sastavljena od profesora Univerziteta u Beogradu proceniće kvalitet pristiglih radova, a za autore tri najbolja predviđeni su honorari u iznosu od 85.000, 55.000 i 35.000 dinara.

Pored tri najbolje rangirana, Ministarstvo će u elektronskom zborniku studentskih radova objaviti i ostale radove koji ispune kriterijume.

Konkurs je otvoren za studente programa osnovnih akademskih studija i programa master akademskih studija svih univerziteta u Srbiji.

Rok za slanje radova je 10. oktobar 2022. godine, a sve informacije o konkursu možete da nađete na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva za evropske integracije ili da zatražite dodatne informacije na imejl adresi office@mei.gov.rs.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 25.06.2024. Istaknute vesti za 24.06.2024. Istaknute vesti za 23.06.2024. Istaknute vesti za 22.06.2024. Istaknute vesti za 21.06.2024. Istaknute vesti za 20.06.2024.