sreda - 5 oktobra 2022
14 °c
Belgrade
17 ° Čet
17 ° Pet
18 ° Sub
17 ° Ned

Kontinuirano ulaganje države u Upravu kriminalističke policije

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Nastavnom centru „Makiš“ taktičko-pokaznoj vežbi pripadnika Uprave kriminalističke policije uz korišćenje najsavremenijih pušaka namenjenih za vežbe i obuke.

Vulin je istakao da je važno da svaki pripadnik UKP-a ima najbolju moguću opremu, oruđe i oružje, baš kao što je bitno i da prilikom izvršavanja zadataka, koji su teški i kompleksni, pripadnici te uprave budu bezbedni i zaštićeni.

Iz tog razloga u proteklih godinu i po dana uložili smo značajna sredstva za potrebe UKP-a, a ova savremena oprema za treninge i markere, koje smo obezbedili, predstavlja samo deo našeg kontinuiranog ulaganja u UKP, naglasio je ministar.

On je naveo podatak da je u periodu od 1. januara do danas procesuirano 18 organizovanih kriminalnih grupa, pri čemu čak osam u vezi sa trgovinom drogom, dodavši da je u ovom periodu zaplenjeno i više od dve i po tone droge.

Srpska policija nastaviće odlučno i hrabro da zadaje udarce kriminalu, a zbog visokih rezultata i predanog rada naših policajaca, Srbija može da bude ponosna, rekao je Vulin.

Ministar se tom prilikom uverio u efikasnost i kvalitet nove opreme za treninge pripadnika UKP-a iz oblasti operativne policijske veštine i primene policijskih ovlašćenja.

Oprema koju je obezbedio MUP koristi se za uvežbavanje taktike hapšenja izvršilaca krivičnih dela prilikom zaustavljanja vozila koja oni koriste, kao i prilikom upada u prostore koje koriste.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

oktobar 2022.
P U S Č P S N
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu