Kontinuirano ulaganje države u Upravu kriminalističke policije

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Nastavnom centru “Makiš” taktičko-pokaznoj vežbi pripadnika Uprave kriminalističke policije uz korišćenje najsavremenijih pušaka namenjenih za vežbe i obuke.

Vulin je istakao da je važno da svaki pripadnik UKP-a ima najbolju moguću opremu, oruđe i oružje, baš kao što je bitno i da prilikom izvršavanja zadataka, koji su teški i kompleksni, pripadnici te uprave budu bezbedni i zaštićeni.

Iz tog razloga u proteklih godinu i po dana uložili smo značajna sredstva za potrebe UKP-a, a ova savremena oprema za treninge i markere, koje smo obezbedili, predstavlja samo deo našeg kontinuiranog ulaganja u UKP, naglasio je ministar.

On je naveo podatak da je u periodu od 1. januara do danas procesuirano 18 organizovanih kriminalnih grupa, pri čemu čak osam u vezi sa trgovinom drogom, dodavši da je u ovom periodu zaplenjeno i više od dve i po tone droge.

Srpska policija nastaviće odlučno i hrabro da zadaje udarce kriminalu, a zbog visokih rezultata i predanog rada naših policajaca, Srbija može da bude ponosna, rekao je Vulin.

Ministar se tom prilikom uverio u efikasnost i kvalitet nove opreme za treninge pripadnika UKP-a iz oblasti operativne policijske veštine i primene policijskih ovlašćenja.

Oprema koju je obezbedio MUP koristi se za uvežbavanje taktike hapšenja izvršilaca krivičnih dela prilikom zaustavljanja vozila koja oni koriste, kao i prilikom upada u prostore koje koriste.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 03.03.2024. Istaknute vesti za 02.03.2024. Istaknute vesti za 01.03.2024. Istaknute vesti za 29.02.2024. Istaknute vesti za 28.02.2024. Istaknute vesti za 27.02.2024.