utorak - 27 septembra 2022
19 °c
Belgrade
16 ° Sre
21 ° Čet
22 ° Pet
20 ° Sub

Lončar obišao povređene srpske državljane u nesreći u Bugarskoj

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar obišao je rano jutros u mestu Stara Zagora srpske državljane povređene u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u Bugarskoj.

Lončar je istakao da je najvažnije da nema preminulih, i preneo da je noćas operisano jedno dete, koje se sada oseća dobro, kao i još jedan roditelj kome je urađena amputacija noge.

Ministar je rekao da se dva dečaka od 10 i 11 godina nalaze u intenzivnoj nezi, da je dečak od 10 godina imao operaciju noge i da je dobro, a da drugi dečak ima više povreda od kojih je dominantna povreda glave i oni će biti prebačeni u Sofiju na dalje lečenje.

Ostalima koji su u bolnici biće urađene analize i njih će sanitetima prebaciti do granice gde će ih sačekati naši medicinski radnici i dovesti u bolnicu, istakao je ministar.

Prema njegovim rečima, grupa dece i roditelja koji se dobro osećaju trebalo bi da krenu ka Srbiji u toku dana.

On je izrazio očekivanje će da dva dečaka koji su teže povređeni i još dvojica odraslih budu prebačeni u Srbiju u narednim danima, kada to njihovo stanje dozvoli.

Ministar je izrazio zahvalnost svima koji su se angažovali u Bugarskoj kako bi deca i odrasli iz Srbije bili adekvatno zbrinuti posle nesreće.

Osmoro dece i četvoro odraslih povređeni su u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, kada se autobus iz Srbije, koji je prevozio decu i odrasle folklornog ansambla iz Batajnice, prevrnuo na auto-putu Trakija.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

septembar 2022.
P U S Č P S N
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu