Lončar obišao povređene srpske državljane u nesreći u Bugarskoj

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar obišao je rano jutros u mestu Stara Zagora srpske državljane povređene u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u Bugarskoj.

Lončar je istakao da je najvažnije da nema preminulih, i preneo da je noćas operisano jedno dete, koje se sada oseća dobro, kao i još jedan roditelj kome je urađena amputacija noge.

Ministar je rekao da se dva dečaka od 10 i 11 godina nalaze u intenzivnoj nezi, da je dečak od 10 godina imao operaciju noge i da je dobro, a da drugi dečak ima više povreda od kojih je dominantna povreda glave i oni će biti prebačeni u Sofiju na dalje lečenje.

Ostalima koji su u bolnici biće urađene analize i njih će sanitetima prebaciti do granice gde će ih sačekati naši medicinski radnici i dovesti u bolnicu, istakao je ministar.

Prema njegovim rečima, grupa dece i roditelja koji se dobro osećaju trebalo bi da krenu ka Srbiji u toku dana.

On je izrazio očekivanje će da dva dečaka koji su teže povređeni i još dvojica odraslih budu prebačeni u Srbiju u narednim danima, kada to njihovo stanje dozvoli.

Ministar je izrazio zahvalnost svima koji su se angažovali u Bugarskoj kako bi deca i odrasli iz Srbije bili adekvatno zbrinuti posle nesreće.

Osmoro dece i četvoro odraslih povređeni su u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, kada se autobus iz Srbije, koji je prevozio decu i odrasle folklornog ansambla iz Batajnice, prevrnuo na auto-putu Trakija.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 12.07.2024. Istaknute vesti za 11.07.2024. Istaknute vesti za 10.07.2024. Istaknute vesti za 09.07.2024. Istaknute vesti za 08.06.2024. Istaknute vesti za 07.06.2024.