Masovno alkotestiranje vozača doprinelo većoj bezbednosti u saobraćaju

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas obeležavanju 16 godina od pokretanja kampanje „Kad pijem, ne vozim“, koja se ostvaruje kroz zajedničku saradnju Uprave saobraćajne policije MUP-a, Apatinske pivare i Agencije za bezbednost saobraćaja.

Ovom prilikom, Apatinska pivara je donirala Upravi saobraćajne policije MUP-a 20 alkometara najsavremenije generacije.

Vulin je tom prilikom rekao da je tokom prethodnih godina Apatinska pivara donirala Upravi saobraćajne policije 155 alkometara najsavremenije generacije, 50.000 usnika za alkometre, kao i 600 svetloodbojnih prsluka koje policijski službenici koriste u kontroli saobraćaja.

Ministar je istakao da je ukupna vrednost dosadašnjih donacija približno 150.000 evra, dodavši da je masovno alkotestiranje vozača od strane saobraćajne policije doprinelo većoj bezbednosti građana u saobraćaju, kao i povećanju njihove opšte sigurnosti.

On je rekao da u toku letnjih meseci, posebno tokom avgusta, kada se održavaju brojni festivali širom Srbije, pripadnici Uprave saobraćajne policije pojačano deluju i vrše preventivnu kontrolu učesnika u saobraćaju.

Nema nikakvog opravdanja da neko sedne pijan za volan. Budite savesni vozači, štitite svoje i tuđe živote, poručio je Vulin i dodao da je, u prvih sedam meseci ove godine, zbog ovog prekršaja iz saobraćaja isključeno više od 34.000 vozača, što je za gotovo 8.000 više u odnosu na prošlu godinu.

Direktor Apatinske pivare Igor Vukašinović poručio je da je jedan od ciljeva i zadataka te kompanije da utiču na svest građana i potrošača da ne sedaju za volan, ukoliko prethodno konzumiraju alkohol.

Verujemo da će ovogodišnja donacija, 20 alkometara najsavremenije generacije, dati značajan doprinos bezbednosti u saobraćaju. Ukoliko znate da ćete konzumirati alkohol, koristite taksi, sejf drajvera, prošetajte, koristite gradski prevoz ili zamolite prijatelja za sigurnu vožnju, rekao je Vukašinović.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević istakao je da je jedan od strateških prioriteta saobraćajne policije da se iz saobraćaja isključi što veći broj vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, pri čemu je izrazio zahvalnost Apatinskoj pivari na donaciji.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović poručio je da preventivne aktivnosti te agencije, uz podršku represivnih mera MUP-a, daju najbolje rezultate kada je reč o podizanju svesti građana o bezbednosti saobraćaja i smanjenju broja stradalih u saobraćajnim nesrećama.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 12.07.2024. Istaknute vesti za 11.07.2024. Istaknute vesti za 10.07.2024. Istaknute vesti za 09.07.2024. Istaknute vesti za 08.06.2024. Istaknute vesti za 07.06.2024.