Međusobna podrška Srbije i RS po pitanju snabdevanja tržišta

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas na radnom ručku sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem o temama vezanim za energetiku, snabdevanje tržišta prehrambenim proizvodima i za konkretne zajedničke projekte sa Republikom Srpskom.

Brnabić je istakla da je snabdevanje energentima pitanje od posebnog interesa, kako za Srbiju, tako i za region, i ocenila da je neophodno ostvariti zajednički, regionalni pristup, kako bi se osigurali neophodni energenti za predstojeću zimu.

Predsednica Vlade je navela da je inicijativa Otvoreni Balkan dobra platforma za rešavanje ovog pitanja u interesu čitavog regiona.

Višković je ukazao na to da Republika Srpska nastoji da osigura sve neophodne resurse potrebne za zimu u svetlu aktuelne situacije na svetskom tržištu.

Premijerka Brnabić je rekla da je u ovom trenutku u toku više vitalnih projekata, na kojima Srbija i Republika Srpska rade zajedno, od kojih su najznačajniji oni u oblasti energetike i infrastrukture.

Sagovornici su postigli dogovor o daljoj koordinaciji u realizaciji ovih projekata i međusobnoj podršci po pitanju snabdevanja tržišta neophodnim proizvodima bitnim za građanstvo.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 03.12.2023. Istaknute vesti za 02.12.2023. Istaknute vesti za 01.12.2023. Istaknute vesti za 30.11.2023. Istaknute vesti za 29.11.2023. Istaknute vesti za 28.11.2023.