Mihajlović otkazala službenu posetu Zagrebu

Potpredsednica Vlade Republike  Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović  otkazala je službenu posetu Zagrebu zbog zabrane Hrvatske predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da privatno poseti Jasenovac.

Mihajlović je u utorak, 19. jula, u Zagrebu trebalo da se sastane sa ministrom gospodarstva i održivog razvoja Hrvatske  Davorom Filipovićem, gde bi glavna tema razgovora bili regionalna saradnja i povezivanje gasnim interkonekcijama.

Sastanak je organizovan sa ciljem da razgovaramo o tome kako da radimo na tome da kroz konkretne projekte i saradnju povećamo energetsku bezbednost celog regiona i da zajedno idemo u susret izazovima 21. veka. Umesto da pokažemo poštovanje prema svim žrtvama i tražimo načine da zajedno gradimo bolju budućnost, kao što radi Srbija, ovakvim potezima se samo vraćamo u prošlost i onemogućava se unapređivanje odnosa dveju zemalja u oblastima gde itekako postoji potreba da sarađujemo, istakla je Mihajlović.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 03.12.2023. Istaknute vesti za 02.12.2023. Istaknute vesti za 01.12.2023. Istaknute vesti za 30.11.2023. Istaknute vesti za 29.11.2023. Istaknute vesti za 28.11.2023.