Ministarstvo kulture osudilo objavljivanje ličnih podataka predsednika Srbije

Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije najoštrije je danas osudilo iznošenje ličnih podataka predsednika Republike u objavljenom tekstu u listu ,,Danas” i podsetilo javnost na to da je reč o štićenoj ličnosti najvišeg prioriteta.

Objavljivanje podataka o ličnosti predsednika države, ukazivanje ili insinuacije bilo kakvih ličnih podataka koje bi mogle dovesti do ugrožavanja ličnosti ni u jednoj demokratskoj zemlji ne bi smelo da se dogodi, a reakcije na ovaj slučaj nisu nikakvo ugrožavanje slobode medija niti kampanja, već pozivanje na poštovanje zakona.

Sloboda medija istovremeno znači i odgovornost za svaku izgovorenu i napisanu reč bez obzira na to da li se radi o posrednoj ili neposrednoj informaciji koja se dovodi u vezu sa osobom na koju se informacija odnosi.

Pisanje ovakvih tekstova nije i ne može se smatrati slobodom medija, već političkim obračunom i odsustvom odgovornosti, koju bi mediji morali imati u svakom trenutku svog rada.

Ministarstvo kulture i informisanja poziva sve medije da, pisanjem o svim temama koje su od značaja za građane Srbije, uvek imaju u vidu to da u svojim tekstovima ne smeju da dovedu u pitanje ili ugroze na posredan način ničiji integritet i bezbednost, navodi se u saopštenju.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 25.02.2024. Istaknute vesti za 24.02.2024. Istaknute vesti za 23.02.2024. Istaknute vesti za 22.02.2024. Istaknute vesti za 21.02.2024. Istaknute vesti za 20.02.2024.