sreda - 5 oktobra 2022
14 °c
Belgrade
17 ° Čet
17 ° Pet
18 ° Sub
17 ° Ned

Ministarstvo kulture osudilo objavljivanje ličnih podataka predsednika Srbije

Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije najoštrije je danas osudilo iznošenje ličnih podataka predsednika Republike u objavljenom tekstu u listu ,,Danas” i podsetilo javnost na to da je reč o štićenoj ličnosti najvišeg prioriteta.

Objavljivanje podataka o ličnosti predsednika države, ukazivanje ili insinuacije bilo kakvih ličnih podataka koje bi mogle dovesti do ugrožavanja ličnosti ni u jednoj demokratskoj zemlji ne bi smelo da se dogodi, a reakcije na ovaj slučaj nisu nikakvo ugrožavanje slobode medija niti kampanja, već pozivanje na poštovanje zakona.

Sloboda medija istovremeno znači i odgovornost za svaku izgovorenu i napisanu reč bez obzira na to da li se radi o posrednoj ili neposrednoj informaciji koja se dovodi u vezu sa osobom na koju se informacija odnosi.

Pisanje ovakvih tekstova nije i ne može se smatrati slobodom medija, već političkim obračunom i odsustvom odgovornosti, koju bi mediji morali imati u svakom trenutku svog rada.

Ministarstvo kulture i informisanja poziva sve medije da, pisanjem o svim temama koje su od značaja za građane Srbije, uvek imaju u vidu to da u svojim tekstovima ne smeju da dovedu u pitanje ili ugroze na posredan način ničiji integritet i bezbednost, navodi se u saopštenju.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

oktobar 2022.
P U S Č P S N
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu