subota - 13 avgusta 2022
21 °c
Belgrade
21 ° Ned
26 ° Pon
27 ° Uto
31 ° Sre

Modernizacija Helikopterske jedinice MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas u Marseju pripadnike Helikopterske jedinice MUP-a Srbije koji se nalaze na letačkoj obuci za upravljanje helikopterom „superpuma“.

Vulin se potom sastao sa rukovodstvom kompanije „Erbas“ sa kojima je obišao pogon za proizvodnju najnovijih helikoptera, kao i deo u kojem se odvija program „superpuma“.

On je istakao da MUP Srbije može da se pohvali najsnažnijom helikopterskom flotom na čitavom Balkanu, najavivši da u našu zemlju uskoro stižu tri nove „superpume“, koje će biti opremljene i vedrima za gašenje požara.

Dakle, imaće dvostruku namenu, baš kao što svaki naš helikopter može da posluži i u odbrani zemlje, kada je to potrebno. Naši piloti i mehaničari prošli su sve obuke i čim helikopteri stignu u Srbiju, moći će da ih koriste, rekao je ministar.

Komandant Helikopterske jedinice MUP-a Nenad Nedić rekao je da je „superpuma“ tip helikoptera koji daleko premašuje kapacitete ostalih helikoptera koje MUP ima u svojoj floti.

On je rekao da se danas završava letačka obuka pilotskog sastava za novi tip helikoptera za Helikoptersku jedinicu MUP-a, napomenuvši da je „superpuma“ najbolji tip helikoptera u svojoj klasi.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Postinfo je novi medij na javnoj sceni Srbije i Balkana. Redovno ćemo naše pratioce informisati o najnovijim i najaktuelnijim vestima i analizama iz oblasti politike, ekonomije, bezbednosti, društva, sveta, kulture i sporta, kao i o drugim zanimljivostima. Urednici, novinari, kolumnisti, saradnici i prijatelji Post infa imaju zadatak da putem našeg sajta i društvenih mreža i kanala objave sve ono što drugi nisu saznali ili ne smeju o tome da pišu i govore. Objavljivaćemo vesti, informacije i stavove onakve kakve jesu trudeći se da pohvalimo sve ono što zaslužuje da bude nagrađeno, da iskritikujemo ono što zaslužuje da bude kritikovano a sve u službi istine i pravde. Postinfo uvek na Tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

avgust 2022.
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu