Modernizacija Helikopterske jedinice MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas u Marseju pripadnike Helikopterske jedinice MUP-a Srbije koji se nalaze na letačkoj obuci za upravljanje helikopterom „superpuma“.

Vulin se potom sastao sa rukovodstvom kompanije „Erbas“ sa kojima je obišao pogon za proizvodnju najnovijih helikoptera, kao i deo u kojem se odvija program „superpuma“.

On je istakao da MUP Srbije može da se pohvali najsnažnijom helikopterskom flotom na čitavom Balkanu, najavivši da u našu zemlju uskoro stižu tri nove „superpume“, koje će biti opremljene i vedrima za gašenje požara.

Dakle, imaće dvostruku namenu, baš kao što svaki naš helikopter može da posluži i u odbrani zemlje, kada je to potrebno. Naši piloti i mehaničari prošli su sve obuke i čim helikopteri stignu u Srbiju, moći će da ih koriste, rekao je ministar.

Komandant Helikopterske jedinice MUP-a Nenad Nedić rekao je da je „superpuma“ tip helikoptera koji daleko premašuje kapacitete ostalih helikoptera koje MUP ima u svojoj floti.

On je rekao da se danas završava letačka obuka pilotskog sastava za novi tip helikoptera za Helikoptersku jedinicu MUP-a, napomenuvši da je „superpuma“ najbolji tip helikoptera u svojoj klasi.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 12.07.2024. Istaknute vesti za 11.07.2024. Istaknute vesti za 10.07.2024. Istaknute vesti za 09.07.2024. Istaknute vesti za 08.06.2024. Istaknute vesti za 07.06.2024.