sreda - 10 avgusta 2022
23 °c
Belgrade
23 ° Čet
24 ° Pet
21 ° Sub
21 ° Ned

Moravski koridor doprineće većoj zaposlenosti

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas nakon obilaska radova na izgradnji Moravskog koridora da će paralelno sa izgradnjom tog koridora biti napravljena velika industrijska zona koja će se nalaziti između Varvarina i Ćićevca.

Momirović je istakao da će to otvoriti novu perspektivu za ove dve opštine, ali i za Trstenik i Kruševac, s obzirom na to da je cilj da se poveća zaposlenost.

Najveći obim radova na izgradnji Moravskog koridora je u Ćićevcu i naš prvi zadatak je da spojimo Koridor 10 sa Kruševcom, što je najbolji pokazatelj da je ovaj auto-put nova realnost, perspektiva i budućnost u kojoj Srbija pobeđuje, poručio je ministar.

On je podsetio na to da su radovi započeti pre godinu i po dana, i da se jasno može videti koliko je do sada urađeno na celoj trasi Moravskog koridora, koja ima više od 118 mostova, nadvožnjaka i podvožnjaka, pri čemu ne postoji nijedan deo na ovom projektu, a da se na njemu ne izvode radovi.

Radove na izgradnji Moravskog koridora zajedno sa ministrom Momirovićem obišli su i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, predsednica opštine Ćićevac Mirjana Krkić, kao i predsednica opštine Varvarin Violeta Lutovac Đurđević.

Oni su ocenili da će izgradnja najmodernije saobraćajnice biti od izuzetnog značaja za njihove opštine jer će se na taj način približiti svim gradovima u centralnoj Srbiji.

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić naglasio je da se radovi intenzivno izvode na ovom značajnom projektu, koji predstavlja najveće gradilište u Srbiji.

Tokom jula smo imali prosečno više od 3.700 radnika angažovanih svakog dana sa približno 1.530 jedinica mehanizacije i transportnih sredstava, precizirao je Antić.

Ukupna dužina Moravskog koridora, odnosno auto-puta E761 Pojate– Preljina iznosi 112 kilometara i čine je tri deonice: Pojate–Kruševac (27,8 kilometara), Kruševac–Adrani (53,8 kilometara), Adrani–Preljina (30,6 kilometara).

Moravski koridor je od izuzetnog značaja jer povezuje centralne delove Srbije sa dva najvažnija putna pravca Koridorima 10 i 11. Ova saobraćajnica će povezati sva veća naselja centralne Srbije između Pojata i Čačka – Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, gde živi približno pola miliona stanovnika.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Postinfo je novi medij na javnoj sceni Srbije i Balkana. Redovno ćemo naše pratioce informisati o najnovijim i najaktuelnijim vestima i analizama iz oblasti politike, ekonomije, bezbednosti, društva, sveta, kulture i sporta, kao i o drugim zanimljivostima. Urednici, novinari, kolumnisti, saradnici i prijatelji Post infa imaju zadatak da putem našeg sajta i društvenih mreža i kanala objave sve ono što drugi nisu saznali ili ne smeju o tome da pišu i govore. Objavljivaćemo vesti, informacije i stavove onakve kakve jesu trudeći se da pohvalimo sve ono što zaslužuje da bude nagrađeno, da iskritikujemo ono što zaslužuje da bude kritikovano a sve u službi istine i pravde. Postinfo uvek na Tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Po danima

avgust 2022.
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu