Nagrađeni učenici iz Čačka koji su pomogli starijoj sugrađanki

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije nagradilo je učenike osmog razreda Osnovne škole „Ratko Mitrović“ iz Čačka sedmodnevnim boravkom u Naučno-obrazovnom kulturnom centru “Vuk Karadžić” u Tršiću jer su pritekli u pomoć starijoj sugrađanki kojoj je pozlilo na ulici.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić pohvalio je učenike koji su pritekli u pomoć – Tamaru Pavlović, Tamaru Jelić, Dušana Borisavljević i Vanju Šiljaković.

Pružajući pomoć pokazali ste hrabrost, pribranost, preduzimljivost i plemenitost. Život vaše sugrađanke bio je ugrožen, a vi ste uradili sve što je u vašoj moći da joj pomognete. Pokazali ste da mi odrasli možemo i moramo da učimo od vas mladih, rekao je Ružić.

On je istakao da njihov podvig nije samo čin empatije, već i lekcija iz humanosti i čovečnosti, dodavši da je važno da ovakva dela budu primećena i nagrađena.

Nadam se da ćete uživati u boravku u ovom naučno-obrazovnom kulturnom centru, koji je pravo mesto kako za odmor, tako i za učenje, poručio je prvi potpredsednik Vlade.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 24.07.2024. Istaknute vesti za 23.07.2024. Istaknute vesti za 22.07.2024. Istaknute vesti za 21.07.2024. Istaknute vesti za 20.07.2024. Istaknute vesti za 19.07.2024.