Napredak na Šangajskoj listi veliki uspeh Univerziteta u Beogradu

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je na uspehu Univerzitetu u Beogradu, koji je ostvario napredak na Šangajskoj listi i zauzeo poziciju između 401. i 500. mesta od rangiranih 1.000 univerziteta u svetu.

Ružić je istakao da je ovaj uspeh veliko priznanje za Univerzitet u Beogradu, ali i potvrda kvaliteta i rezultata koji su postignuti u visokom obrazovanju i nauci.

Jedan od njih je svakako i zalaganje naših naučnika koji su kvalitetom svojih radova doprineli da se naša pozicija na ovoj prestižnoj listi popravi u odnosu na prošlu godinu, ali i reformi koju smo sproveli u oblasti nauke i većeg ulagnja u razvoj naučne infrastrukture, naglasio je Ružić i izrazio očekivanje da će u narednim godinama taj uspeh biti još bolji.

On je izrazio uverenje da će ovogodišnji uspeh biti podsticaj i motivacija za naše naučnike, ali i naučne institucije.

Ponosan sam na Univerzitet u Beogradu i naše naučne radnike. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i do sada, podržavaće razvoj visokog obrazovanja i nauke i raditi na unapređivanju kvaliteta. Zbog toga verujem da će u narednim godinama univerziteti u Beogradu i Novom Sadu popraviti rang na ovoj listi, a da će i ostali naši univerziteti uskoro naći svoje mesto na ovoj listi, poručio je Ružić.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 02.03.2024. Istaknute vesti za 01.03.2024. Istaknute vesti za 29.02.2024. Istaknute vesti za 28.02.2024. Istaknute vesti za 27.02.2024. Istaknute vesti za 26.02.2024.