Nastavak ulaganja u obrazovanje budućih pripadnika MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin posetio je danas polaznike 33. klase Centra za osnovnu policijsku obuku na terenskoj obuci na Fruškoj gori i tom prilikom istakao da država Srbija i MUP ozbiljno ulažu u školovanje i obrazovanje budućih kadrova.

Vulin je polaznicima poručio da su im država i Ministarstvo dali najbolje uslove za sticanje znanja i veština, ali da je na njima da ukazano poverenje opravdaju kroz posvećen i predan rad za svoju državu i građane, štiteći ih od svih oblika kriminala.

On je naveo da će prilikom zapošljavanja u MUP-u oni koji su završili Kriminalističko-policijski univerzitet ili prošli kroz Centar za osnovnu policijsku obuku, uvek imati prioritet.

Ministar je podsetio na to da je posle mnogo godina ponovo uspostavljena institucija pozornika, da u najvećim gradovima Srbije trenutno na ulicama ima 900 policajaca pozornika, te da se i polaznici 33. klase pripremaju da postanu pozornici, čiji je osnovni zadatak da budu na usluzi običnom čoveku.

Obučavamo vas i pripremamo da budete policajci u zajednici, da budete pozornici, da budete na usluzi ljudima sa kojima živite, da postanete deo njihovog života, da budete vredni njihovog poverenja. Vaš zadatak jeste da budete na usluzi svakom onom kome je pomoć potrebna, objasnio je Vulin.

On je rekao da su polaznici 33. klase Centra za osnovnu policijsku obuku prikazali visok nivo znanja, sposobnosti i veština koje su stekli tokom vežbi i obuka, ali da su, pre svega, pokazali izuzetnu motivisanost, snagu, volju i patriotizam koji odlikuje srpskog policajca.

Polaznici 33. klase Centra za osnovnu policijsku obuku izveli su pokazno-taktičku vežbu kontrole lica u putničkom motornom vozilu na bezbednosnom punktu.

Izvor: Srbija.gov.rs
POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 02.03.2024. Istaknute vesti za 01.03.2024. Istaknute vesti za 29.02.2024. Istaknute vesti za 28.02.2024. Istaknute vesti za 27.02.2024. Istaknute vesti za 26.02.2024.