Nastavlja se serija provokacija Srba na Kosmetu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da je danas u naselju Kišnica nadomak Gračanice, gde je postavljena dvojezična tabla sa oznakom ovog etnički mešovitog mesta, crnom bojom precrtan naziv na srpskom jeziku.

Istovremeno, danas je postavljena i tabla sa oznakom terorističke UČK na putu od srpskog dela Kišnice ka delu naseljenom Albancima, i to u neposrednoj blizini dečjeg igrališta.

Na ovu tablu direktno gledaju Srbi iz srpskog dela Kišnice, što predstavlja očiglednu pretnju usmerenu prema srpskom narodu koji je strašno postradao od strane ove zločinačke i terorističke organizacije.

Nema sumnje da je reč o još jednoj provokaciji u režiji Albanaca osokoljenih antisrpskom politikom Prištine i Aljbina Kurtija, kojima je glavni cilj da se sve srpsko protera sa Kosova i Metohije.

Iako Prištini i Kurtiju očigledno smetaju srpska imena i srpski jezik, ali koliko god se trudili neće moći ni da izbrišu srpsko postojanje na Kosmetu, niti da proteraju Srbe sa svojih vekovnih ognjišta.

Ovaj slučaj otvara očigledno pitanje na koje odgovor mora da da međunarodna zajednica – kako je to dozvoljeno da se znakovi UČK postavljaju širom Kosmeta, ali se Srbi progone zbog zalaganja za Zajednicu srpskih opština, navodi se u saopštenju.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 30.11.2023. Istaknute vesti za 29.11.2023. Istaknute vesti za 28.11.2023. Istaknute vesti za 27.11.2023. Istaknute vesti za 26.11.2023. Istaknute vesti za 25.11.2023.