utorak - 6 decembra 2022
7 °c
Belgrade
7 ° Sre
8 ° Čet
10 ° Pet
14 ° Sub

Otvaranje Ambasade Srbije u Gani doprinos razvoju bilateralih odnosa

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković juče je u Akri svečano otvorio Ambasadu Srbije u Gani, i tom prilikom poručio da će ona doprineti razvoju bilateralnih odnosa dveju zemalja u budućnosti na političkom, ekonomskom i svakom drugom planu.

Selaković je posebno izrazio zadovoljstvo činjenicom da je ovo prva ambasada naše zemlje koja je otvorena na teritoriji afričkog kontinenta posle više od četiri decenije.

Gana nije samo tradicionalni prijatelj sa kojim smo zasnovali diplomatske odnose još 1959. godine, već je veliki prijatelj u današnjici, jer je to država koja je povukla priznanje tzv. nezavisnosti Kosova i država sa kojom ostvarujemo izvanrednu saradnju u međunarodnim forumima, istakao je ministar.

On je naveo da Srbija i Gana imaju ozbiljne planove za saradnju u budućnosti, posebno u oblastima poljoprivrede, odbrane, digitalizacije, veštačke inteligencije, obrazovanja.

Selaković je ukazao na to da je njegova poseta Gani počela sastankom sa predsednikom te zemlje Nanom Adom Dankvom Akufo-Adom, koji je prisustvovao 60godišnjici osnivanja Pokreta nesvrstanih u Beogradu prošle godine.

Ministar je podsetio na to da je predsednika Gane odlikovao predsednik Srbije Ordenom na lenti za doprinos razvoju bilateralnih odnosa dveju zemalja i lične zasluge u povlačenju priznanja nezavisnosti tzv. Kosova.

Prema njegovim rečima, na sastanku sa predsednikom Gane postignut je dogovor o otvaranju Ambasade te zemlje u Beogradu, čemu će Vlada Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova pružiti nesebičnu pomoć.

Selaković se tokom jednodnevne posete Gani sastao i sa ministarkom spoljnih poslova Širli Bočvej.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

decembar 2022.
P U S Č P S N
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu