sreda - 5 oktobra 2022
14 °c
Belgrade
17 ° Čet
17 ° Pet
18 ° Sub
17 ° Ned

Otvoren deo obilaznice oko Zrenjanina

ZRENJANIN

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović prisustvovao je danas puštanju u saobraćaj četvrtog sektora deonice obilaznice oko Zrenjanina.

Momirović je rekao da je u planu da na proleće počnu radovi na izgradnji petog sektora, čija je dužina nešto kraća od četiri kilometra, što je poslednja deonica obilaznice, čijim će završetkom sav teretni saobraćaj biti izmešten iz Zrenjanina.

Prema njegovim rečima, obilaznice su ključne za potpuno izmeštanje teretnog saobraćaja iz grada, što ujedno predstavlja i smanjenu emisiju štetnih gasova, ali i dobar preduslov za razvoj industrije.

Ministar je dodao da je cilj Vlade da Zrenjanin bude industrijski centar ne samo Vojvodine, već i čitave Srbije, uz očekivanje da će se izgradnjom obilaznice i uz planirani auto-put duplirati ekonomija u ovom gradu, koja bi time postala motor razvoja naše zemlje.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura objasnio je da je ovaj projekat nova razvojna šansa grada, jer će doprineti smanjenom broju vozila u gradu, manjem zagađenju, manjim gužvama i habanju gradskih ulica.

Ukupna dužina obilaznice oko Zrenjanina iznosi 15 kilometara i omogućiće potpuno izmeštanje tranzitnog saobraćaja iz gradskog jezgra, koji sada dolazi iz pravca Novog Sada, Kikinde, Sečnja, Srpske Crnje i sa nekoliko lokalnih puteva.

Momirović je danas prisustvovao i radnom sastanku sa predstavnicima grada Zrenjanina, sa kojima je razgovarao o nastavku poslednje faze izgradnje obilaznice, kao i početku gradnje auto-puta.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

oktobar 2022.
P U S Č P S N
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu