sreda - 5 oktobra 2022
14 °c
Belgrade
17 ° Čet
17 ° Pet
18 ° Sub
17 ° Ned

Podrška UN reformama u energetskom sektoru

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i stalna koordinatorka UN u Srbiji Fransoaz Žakob razgovarale su danas o nastavku uspešne saradnje u energetskom sektoru sa fokusom na zelenoj tranziciji, energetskoj efikasnosti i smanjenju energetskog siromaštva.

Mihajlović je tom prilikom istakla da je u prethodne dve godine u toj oblasti mnogo urađeno – od zakonodavnog i strateškog okvira do projekata povećanja energetske efikasnosti i pojednostavljenih procedura za postavljanje solarnih panela i većeg korišćenja obnovljivih izvora energije.

Na sastanku je bilo reči i o predstavljanju rezultata Srbije na predstojećoj konferenciji o klimatskim promenama (COP27).

Uz podršku UN i kroz zajednički rad pripremićemo plan dalje implemetacije i sigurna sam da na COP27 možemo predstaviti Srbiju kroz postignute rezultate, primere dobre prakse, ali i diskutovati o izazovima pred kojima se nalaze sve države, ocenila je ona.

Žakob je pozdravila usvajanje Nacionalno utvrđenog doprinosa smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte, shodno Sporazumu iz Pariza, i istakla da će na predstojećem COP27 događaju fokus biti na implementaciji javnih politika.

Žakob je ukazala na to da će na predstojećoj Generalnoj skupštini UN jedna od glavnih tema biti klimatske promene, te da će ova organizacija podržati Srbiju u reformama u energetskom sektoru.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

oktobar 2022.
P U S Č P S N
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu