Ponos i neizmerno poštovanje prema cerskim junacima

Tekeriš

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić predvodila je danas u Tekerišu državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja pošte povodom 108-godišnjice bitke na Ceru, poručivši da će Srbija večno biti na strani mira.

Kisić je istakla da je i današnja Srbija isto hrabra kao što je bila pre 108 godina i da će se, vođena najsvetlijim primerom patriotizma cerskih junaka, uvek boriti za mir i slobodu.

Zato ovde, u Tekerišu, danas poručujemo da je Srbija, vođena mudrom politikom predsednika Vučića, slobodna država, koja jeste i koja će večno biti na strani mira, razumevanja, tolerancije i saradnje, naglasila je ministarka.

Prema njenim rečima, samo u slobodi i miru naša zemlja može da ide napred, da privredno i ekonomski jača, da svojim građanima bude još bolje mesto za život.

Kisić je podsetila na to da je hrabra srpska vojska pre 108 godina izvojevala prvu savezničku pobedu u Prvom svetskom ratu, protiv znatno jače i opremljenije vojske, protiv sile nad silama i da danas u Tekerišu svi osećaju beskrajni ponos i neizmerno poštovanje prema cerskim junacima, koji su se borili za sve buduće generacije.

Ponos i poštovanje prema onima koji su simbol junaštva, časti, poštenja i odlučnosti u borbi za slobodu, onima kojima je reč otadžbina bila svetinja. Na tome će im Srbija zauvek biti zahvalna, poručila je Kisić.

Pored ministarke Kisić, vence su položili i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, načelnik Mačvanskog okruga Vladan Krasavac, pomoćnik gradonačelnika Loznice Ljubinko Ćokić, gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić, predsednik Opštine Krupanj Ivan Isajlović, predstavnici ambasada i brojnih udruženja i građana opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 04.12.2023. Istaknute vesti za 03.12.2023. Istaknute vesti za 02.12.2023. Istaknute vesti za 01.12.2023. Istaknute vesti za 30.11.2023. Istaknute vesti za 29.11.2023.