Povezivanje i solidarnost važni za energetsku stabilnost regiona

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas u Tirani da je inicijativa „Otvoreni Balkan“ važna i za Srbiju i za druge zemlje u regionu.

Mihajlović je, uoči početka sastanka Grupe za ublažavanje krize u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“, na kojem učestvuje delegacija Vlade Srbije, ukazala na to da su svi koji u njoj učestvuju svesni koliko je važno da se povezujemo i da probleme rešavamo zajednički, posebno u vreme energetske krize.

U Tirani su danas ministri energetike Albanije i Severne Makedonije i razgovaraćemo, ne samo o tome kako se pripremamo za zimu, već i o tome gde sve zajednički možemo da radimo i na koji način bismo mogli da povežemo naša energetska tržišta, a samim tim da energetski budemo svi stabilniji, objasnila je ona.

Prema njenim rečima, moramo da shvatimo da nije dovoljno da jedna država u regionu bude energetski stabilna, već da mora da postoji i solidarnost i da pokušamo da ceo region učinimo takvim jer je to važno i za privredu i za naše građane.

Mihajlović je navela da sve tri zemlje učesnice Inicijative imaju svoje komparativne prednosti koje treba da iskoristimo kako bismo kao region bili energetski stabilni.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 13.07.2024. Istaknute vesti za 12.07.2024. Istaknute vesti za 11.07.2024. Istaknute vesti za 10.07.2024. Istaknute vesti za 09.07.2024. Istaknute vesti za 08.06.2024.