Povezivanje mladih garancija uspešne budućnosti regiona

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić učestvovao je na omladinskoj konferenciji ,,Mladi u Otvorenom Balkanu: šanse i perspektive za pouzdan progres u regionu“, koja je održana u Severnoj Makedoniji, uoči Međunarodnog dana mladih.

Na konferenciji su učestvovali ministri iz regiona koji su u izlaganjima naveli mehanizme kojima njihove zemlje podržavaju mlade, a na ovom skupu razmatrane su i aktivnosti za naredni period koje mogu još više da doprinesu povezivanju mladih Zapadnog Balkana.

Udovičić je istakao da zajednički regonalni događaji imaju poseban značaj jer samo zajedničkim snagama i kontinuiranim ulaganjem u stvaranje uslova za kvalitetan život mladih možemo uticati na drugačije trendove u našem regionu.

Prema njegovim rečima, mladi su najbolji predstavnici i promoteri zemlje, najjači resurs i pokretačka snaga, i njihova neiscrpna energija, inovativnost i stvaralački duh pokreću svako društvo i doprinose njegovom napretku.

Osnaživanjem mladih i obezbeđivanjem uslova za njihov razvoj postavljamo čvrste temelje za mirnu i održivu budućnost, a povezivanje mladih iz regiona je prioritetni cilj svih nas, jer je to najveća garancija uspešne budućnosti Zapadnog Balkana, poručio je ministar.

Udovičić je nakon konferencije održao bilateralne sastanke sa ministrom sporta i mladih Crne Gore Vasilijem Laloševićem i direktorom Agencije za mlade i sport Severne Makedonije Naumčetom Mojsovskim.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 24.07.2024. Istaknute vesti za 23.07.2024. Istaknute vesti za 22.07.2024. Istaknute vesti za 21.07.2024. Istaknute vesti za 20.07.2024. Istaknute vesti za 19.07.2024.