Pri kraju radovi na 10 kilometara kanalizacione mreže u Lajkovcu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović obišao je danas radove na izgradnji komunalne infrastrukture u opštini Lajkovac, gde se privodi kraju izgradnja 10 kilometara kanalizacione mreže.

Momirović je podsetio na to da se trenutno na području 30 lokalnih samouprava u zemlji gradi najmodernija kanalizaciona infrastruktura i kolektorska postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Uradili smo veliki posao do sada i na teritoriji opštine Lajkovac. Izgradili smo 10 kilometara kanalizacione infrastrukture tako da smo u samoj završnici radova i pripremamo asfaltiranje, objasnio je Momirović.

Ministar je dodao da se samo u Lajkovcu radi na 4 ili 5 različitih lokacija u koje investira Vlada, sa ciljem da potpuno promeni ekološku sliku.

Do kraja septembra u celoj zemlji biće završeno oko 300 kilometara kanalizacione infrastrukture, a planiramo do kraja godine da pustimo u rad 4 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Ekološki projekti su zaista najvažniji projekti za Republiku Srbiju, zaključio je Momirović.

Obilasku radova na izgradnji kanalizacione mreže u opštini Lajkovac, u okviru projekta „Čista Srbija“, prisustvovao je i predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković, koji je tom prilikom potvrdio da se radovi odvijaju planiranom dinamikom, u skladu sa vremenskim uslovima i zahtevima na terenu.

Projekat Čista Srbija istorijski je projekat koji se tiče ekologije i sigurno da će se, zahvaljujući njemu, mnogo poboljšati uslovi za život i u opštini Lajkovac, rekao je Živković.

U opštini Lajkovac u okviru projekta „Čista Srbija“ biće izgrađena 33 kilometra kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda, koja obuhvataju 10.100 stanovnika.

Vrednost investicije u izgradnju komunalne infrastrukture u toj opštini je 15,3 miliona evra. Izvođač radova je kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC).

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 12.07.2024. Istaknute vesti za 11.07.2024. Istaknute vesti za 10.07.2024. Istaknute vesti za 09.07.2024. Istaknute vesti za 08.06.2024. Istaknute vesti za 07.06.2024.