ponedeljak - 3 oktobra 2022
16 °c
Belgrade
13 ° Uto
15 ° Sre
16 ° Čet
17 ° Pet

Pri kraju radovi na 10 kilometara kanalizacione mreže u Lajkovcu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović obišao je danas radove na izgradnji komunalne infrastrukture u opštini Lajkovac, gde se privodi kraju izgradnja 10 kilometara kanalizacione mreže.

Momirović je podsetio na to da se trenutno na području 30 lokalnih samouprava u zemlji gradi najmodernija kanalizaciona infrastruktura i kolektorska postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Uradili smo veliki posao do sada i na teritoriji opštine Lajkovac. Izgradili smo 10 kilometara kanalizacione infrastrukture tako da smo u samoj završnici radova i pripremamo asfaltiranje, objasnio je Momirović.

Ministar je dodao da se samo u Lajkovcu radi na 4 ili 5 različitih lokacija u koje investira Vlada, sa ciljem da potpuno promeni ekološku sliku.

Do kraja septembra u celoj zemlji biće završeno oko 300 kilometara kanalizacione infrastrukture, a planiramo do kraja godine da pustimo u rad 4 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Ekološki projekti su zaista najvažniji projekti za Republiku Srbiju, zaključio je Momirović.

Obilasku radova na izgradnji kanalizacione mreže u opštini Lajkovac, u okviru projekta „Čista Srbija“, prisustvovao je i predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković, koji je tom prilikom potvrdio da se radovi odvijaju planiranom dinamikom, u skladu sa vremenskim uslovima i zahtevima na terenu.

Projekat Čista Srbija istorijski je projekat koji se tiče ekologije i sigurno da će se, zahvaljujući njemu, mnogo poboljšati uslovi za život i u opštini Lajkovac, rekao je Živković.

U opštini Lajkovac u okviru projekta „Čista Srbija“ biće izgrađena 33 kilometra kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda, koja obuhvataju 10.100 stanovnika.

Vrednost investicije u izgradnju komunalne infrastrukture u toj opštini je 15,3 miliona evra. Izvođač radova je kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC).

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

oktobar 2022.
P U S Č P S N
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu