Pronaći rešenja za probleme radnika ugašenih firmi u Kuršumliji

Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković i državni sekretar tog ministarstva Dragan Stevanović razgovarali su danas u Kuršumliji sa bivšim radnicima nekadašnjih firmi “ŠIK Kopaonik”, Konfekcija “7. juli”, Zadruga “Budućnost” i “Metalac”.

Atanasković i Stevanović su tom prilikom poručili da država ima sluha za probleme građana i da će uložiti maksimalne kapacitete kako bi se pronašlo adekvatno rešenje.

Ministarka je izrazila zahvalnost radnicima na korektnom odnosu, dodavši da je sada teško dati obećanja i da je za tako nešto neophodno prvo precizirati cifru i način na koji bi pomoć bila ostvarena.

Prema njenim rečima, problem predstavlja i to što je prošlo skoro 20 godina od gašenja nekadašnjih firmi i pitanje je da li su spiskovi radnika validni.

Ona je ocenila da su radnici svesni situacije i u skladu sa tim je postignut dogovor da za mesec dana revidiraju sve spiskove i usklade svu potrebnu dokumentaciju sa lokalnom samoupravom, a država će naći način da im pomognemo.

Atanasković je podsetila na to da je država u prethodnom periodu vodila odgovornu politiku, najavivši da će se u tom smeru nastaviti i u budućnosti, u cilju prevazilaženja izazova sa kojima se susreću privreda i građani.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 24.07.2024. Istaknute vesti za 23.07.2024. Istaknute vesti za 22.07.2024. Istaknute vesti za 21.07.2024. Istaknute vesti za 20.07.2024. Istaknute vesti za 19.07.2024.