petak - 12 avgusta 2022
23 °c
Belgrade
23 ° Sub
23 ° Ned
26 ° Pon
28 ° Uto

Rad na rešavanju problema fabrika odbrambene industrije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa predstavnicima Ministarstva finansija i Ministarstva rudarstva i energetike o rešenjima problema i izazova sa kojima se u svom poslovanju susreću fabrike naše odbrambene industrije.

Stefanović, koji je prošle nedelje razgovarao sa rukovodstvom vojnih fabrika i predstavnicima Samostalnih sindikata metalaca, istakao je da je za Srbiju, posebno u današnjim izazovnim vremenima, važno da naše fabrike održe proizvodnju naoružanja i opreme za Vojsku Srbije i nastave sa radom na razvojnim projektima sa domaćim vojnim institutima.

Na današnjem sastanku usaglašen je predlog zaključka kojim se sprovodi konverzija potraživanja državnih poverilaca u stalni kapital preduzeća „Zastava oružje“ iz Kragujevca, koji će biti upućen Vladi, dok se nastavlja interresorno usaglašavanje za preduzeće „Milan Blagojević“ iz Lučana.

Ove konverzije u prethodnom periodu izvršene su za fabrike „Prva iskra-namenska proizvodnja“ iz Bariča, „Prvi partizan“ iz Užica i „Prva petoletka-Namenska“ iz Trstenika, što im je olakšalo poslovanje i omogućilo da se posvete podizanju kapaciteta i modernizaciji pogona.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar Ministarstva finansija Saša Stevanović, sekretarka Ministarstva rudarstva i energetike Maja Matija Ristić, direktorka Direkcije za ekonomsko-finansijsko poslovanje EDS Ljiljana Jezdimirović i direktorka za finansijsko poslovanje ogranka RB „Kolubara“ Ljiljana Milošević.

Pored Stefanovića, na sastanku su bili i državni sekretar Ministarstva odbrane Branko Živanović, načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse pukovnik Slavko Rakić.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Postinfo je novi medij na javnoj sceni Srbije i Balkana. Redovno ćemo naše pratioce informisati o najnovijim i najaktuelnijim vestima i analizama iz oblasti politike, ekonomije, bezbednosti, društva, sveta, kulture i sporta, kao i o drugim zanimljivostima. Urednici, novinari, kolumnisti, saradnici i prijatelji Post infa imaju zadatak da putem našeg sajta i društvenih mreža i kanala objave sve ono što drugi nisu saznali ili ne smeju o tome da pišu i govore. Objavljivaćemo vesti, informacije i stavove onakve kakve jesu trudeći se da pohvalimo sve ono što zaslužuje da bude nagrađeno, da iskritikujemo ono što zaslužuje da bude kritikovano a sve u službi istine i pravde. Postinfo uvek na Tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

avgust 2022.
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu