Rad na rešavanju problema fabrika odbrambene industrije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa predstavnicima Ministarstva finansija i Ministarstva rudarstva i energetike o rešenjima problema i izazova sa kojima se u svom poslovanju susreću fabrike naše odbrambene industrije.

Stefanović, koji je prošle nedelje razgovarao sa rukovodstvom vojnih fabrika i predstavnicima Samostalnih sindikata metalaca, istakao je da je za Srbiju, posebno u današnjim izazovnim vremenima, važno da naše fabrike održe proizvodnju naoružanja i opreme za Vojsku Srbije i nastave sa radom na razvojnim projektima sa domaćim vojnim institutima.

Na današnjem sastanku usaglašen je predlog zaključka kojim se sprovodi konverzija potraživanja državnih poverilaca u stalni kapital preduzeća „Zastava oružje“ iz Kragujevca, koji će biti upućen Vladi, dok se nastavlja interresorno usaglašavanje za preduzeće „Milan Blagojević“ iz Lučana.

Ove konverzije u prethodnom periodu izvršene su za fabrike „Prva iskra-namenska proizvodnja“ iz Bariča, „Prvi partizan“ iz Užica i „Prva petoletka-Namenska“ iz Trstenika, što im je olakšalo poslovanje i omogućilo da se posvete podizanju kapaciteta i modernizaciji pogona.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar Ministarstva finansija Saša Stevanović, sekretarka Ministarstva rudarstva i energetike Maja Matija Ristić, direktorka Direkcije za ekonomsko-finansijsko poslovanje EDS Ljiljana Jezdimirović i direktorka za finansijsko poslovanje ogranka RB „Kolubara“ Ljiljana Milošević.

Pored Stefanovića, na sastanku su bili i državni sekretar Ministarstva odbrane Branko Živanović, načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse pukovnik Slavko Rakić.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 03.12.2023. Istaknute vesti za 02.12.2023. Istaknute vesti za 01.12.2023. Istaknute vesti za 30.11.2023. Istaknute vesti za 29.11.2023. Istaknute vesti za 28.11.2023.