Razgovori sa poljoprivrednicima sve do postizanja dogovora

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da je na današnjim razgovorima premijerke i članova Vlade sa predstavnicima poljoprivrednika koji štrajkuju postignut visok stepen saglasja oko premija za mleko i oko podrške poljoprivrednim proizvođačima vezano za gorivo.

Nedimović je u izjavi za Radio-televiziju Srbije rekao da je sastanak trajao devet sati i da je na kratko prekinut kako bi poljoprivrednici obavestili svoje kolege o rezultatima razgovora, kao i da će biti nastavljen i trajati možda i cele noći i sutra, koliko god je potrebno da se postigne dogovor.

Razgovori su bili teški, a budžet nije ćup iz kojeg vadi koliko ko hoće, a ni Vlada ne može da garantuje cene, preneo je Nedimović.

On je istakao da su poljoprivrednicima ponuđene cene bolje nego što dobijaju proizvođači u Hrvatskoj ili Bugarskoj i izrazio nadu da će dogovor bit postignut kao što je postignut sa malinarima i ostalim proizvođačima, kao i da će svi imati sluha za kompromis.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 04.12.2023. Istaknute vesti za 03.12.2023. Istaknute vesti za 02.12.2023. Istaknute vesti za 01.12.2023. Istaknute vesti za 30.11.2023. Istaknute vesti za 29.11.2023.