Razmotriti mogućnost supstitucije gasa drugim energentima

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima kompanije “Tetrapak” o snabdevanju gasom industrijskih potrošača i mogućnostima da se prevaziđu potencijalni problemi tokom zime.

Mihajlović je rekla da je država obezbedila dovoljne količine gasa kroz ugovor sa „Gaspromom“, u gasnim skladištima u Mađarskoj i srpskom delu skladišta u Banatskom Dvoru, ali da se u uslovima energetske krize u Evropi ne može do kraja predvideti razvoj situacije u zimskom periodu.

Zbog toga postoje krizni planovi, utvrđuju se prioriteti i pre svega se vodi računa o zadovoljenju domaćeg tržišta. Posebno je važno da preduzeća koja koriste gas sagledaju svoje mogućnosti za supstituciju drugim energentima u slučaju nepredviđenih situacija, poručila je ona.

Predstavnici “Tetrapaka” su informisali potpredsednicu Vlade o velikom značaju gasa za funkcionisanje pogona u Gornjem Milanovcu, gde se proizvodi ambalaža u koju se pakuju osnovne životne namirnice, navodeći da je zabrinutost za pitanje sigurnosti snabdevanja gasom prisutna i u drugim evropskim državama u kojima ova kompanija ima svoje fabrike.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 12.07.2024. Istaknute vesti za 11.07.2024. Istaknute vesti za 10.07.2024. Istaknute vesti za 09.07.2024. Istaknute vesti za 08.06.2024. Istaknute vesti za 07.06.2024.