sreda - 10 avgusta 2022
22 °c
Belgrade
22 ° Čet
24 ° Pet
22 ° Sub
19 ° Ned

Razmotriti mogućnost supstitucije gasa drugim energentima

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima kompanije “Tetrapak” o snabdevanju gasom industrijskih potrošača i mogućnostima da se prevaziđu potencijalni problemi tokom zime.

Mihajlović je rekla da je država obezbedila dovoljne količine gasa kroz ugovor sa „Gaspromom“, u gasnim skladištima u Mađarskoj i srpskom delu skladišta u Banatskom Dvoru, ali da se u uslovima energetske krize u Evropi ne može do kraja predvideti razvoj situacije u zimskom periodu.

Zbog toga postoje krizni planovi, utvrđuju se prioriteti i pre svega se vodi računa o zadovoljenju domaćeg tržišta. Posebno je važno da preduzeća koja koriste gas sagledaju svoje mogućnosti za supstituciju drugim energentima u slučaju nepredviđenih situacija, poručila je ona.

Predstavnici “Tetrapaka” su informisali potpredsednicu Vlade o velikom značaju gasa za funkcionisanje pogona u Gornjem Milanovcu, gde se proizvodi ambalaža u koju se pakuju osnovne životne namirnice, navodeći da je zabrinutost za pitanje sigurnosti snabdevanja gasom prisutna i u drugim evropskim državama u kojima ova kompanija ima svoje fabrike.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Postinfo je novi medij na javnoj sceni Srbije i Balkana. Redovno ćemo naše pratioce informisati o najnovijim i najaktuelnijim vestima i analizama iz oblasti politike, ekonomije, bezbednosti, društva, sveta, kulture i sporta, kao i o drugim zanimljivostima. Urednici, novinari, kolumnisti, saradnici i prijatelji Post infa imaju zadatak da putem našeg sajta i društvenih mreža i kanala objave sve ono što drugi nisu saznali ili ne smeju o tome da pišu i govore. Objavljivaćemo vesti, informacije i stavove onakve kakve jesu trudeći se da pohvalimo sve ono što zaslužuje da bude nagrađeno, da iskritikujemo ono što zaslužuje da bude kritikovano a sve u službi istine i pravde. Postinfo uvek na Tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

avgust 2022.
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu