Rečna flotila odgovorno i profesionalno realizuje sve zadatke

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Novom Sadu obeležavanju Dana rečnih jedinica i Dana Rečne flotile, poručivši da su pripadnici ovog roda VS u svakom trenutku spremni da pruže pomoć našim građanima i da zaštite svoju zemlju.

Stefanović je tom prilikom poručio da nijedna teškoća, nemaština, pa ni vreme koje je sada daleko iza nas, u kojem se o Vojsci nije brinulo, nije umanjilo njihovu odlučnost, hrabrost, ni želju da budu tu onda kada je najteže.

Komandant Rečne flotile kapetan bojnog broda Ljubiša Marković istakao je da flotila 107 godina odgovorno, časno i profesionalno realizuje dodeljene zadatke.

Današnju svečanost obeležio je i defile ešelona plovnih objekata, a povodom praznika dodeljene su nagrade i pohvale.

Obeležavanju praznika prisustvovali su i zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković, načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić, zamenik komandanta Prve brigade Kopnene vojske pukovnik Živica Ognjanov, nekadašnji komandanti jedinica, kao i predstavnici lokalne samouprave.

Dan rečnih jedinica i Rečne flotile obeležava se u znak sećanja na 6. avgust 1915. godine kada je sa navoza Čukarica porinut prvi srpski ratni brod, oklopni čamac „Jadar“, čime je otpočela istorija srpske rečne flotile.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 03.12.2023. Istaknute vesti za 02.12.2023. Istaknute vesti za 01.12.2023. Istaknute vesti za 30.11.2023. Istaknute vesti za 29.11.2023. Istaknute vesti za 28.11.2023.