Registri nasilnika i pedofila doprineće prevenciji nasilja

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović rekla je da bi uvođenje registra nasilnika, kao i registra pedofila doprinelo prevenciji nasilja.

Mihajlović je poručila da je potrebno da nadležne institucije, zajedno sa nevladinim organizacijama i medijima, rade na podizanju svesti o bezbednosti žena i devojčica.

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost odavno traži uvođenje registra nasilnika, da bude zabeleženo ako je neko priveden i osuđen, da to bude evidentirano i javno, podsetila je ona.

Dobro je što imamo izmene zakona i da se u slučajevima rodno zasnovanog nasilja obavesti žrtva o puštanju nasilnika iz zatvora, a registar će sadržati sve podatke. Jedini razlog zbog kojeg je potreban takav registar jeste bezbednost žena. Nasilje nad ženama je društveni problem i potrebno je da svi zajedno više radimo na prevenciji, naglasila je Mihajlović.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 02.03.2024. Istaknute vesti za 01.03.2024. Istaknute vesti za 29.02.2024. Istaknute vesti za 28.02.2024. Istaknute vesti za 27.02.2024. Istaknute vesti za 26.02.2024.