Ronioci SAJ-a spremni da odgovore na svaki izazov

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas redovnoj obuci ronilaca Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) na Zavojskom jezeru.

Vulin je, nakon prikazane obuke diverzantskog izviđanja lica i objekta i neprimetnog prilaza i hapšenja lica na plovnom objektu, istakao da su ronioci još jednom prikazali zavidan nivo obučenosti i spremnosti da odgovore svakom zadatku i izazovu.

Ministar je najavio da će oni uskoro dobiti najsavremeniju ronilačku opremu koja će im pomoći da još efikasnije obave svoje zadatke i u vodama sa vrlo niskom vidljivošću.

Ova specijalna jedinica je jedan od stubova očuvanja bezbednosti i stabilnosti države i u svakom trenutku su spremni da zaštite svoju državu i građane, poručio je Vulin.

Ronioci SAJ-a su na Zavojskom jezeru prikazali i „Frog“ sistem ronjenja, koji se odlikuje zatvorenim krugom disanja, što omogućava neprimetan prilazak lokaciji, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 03.12.2023. Istaknute vesti za 02.12.2023. Istaknute vesti za 01.12.2023. Istaknute vesti za 30.11.2023. Istaknute vesti za 29.11.2023. Istaknute vesti za 28.11.2023.