Ružić poželeo učenicima uspešno polaganje završnog ispita

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je danas svim učenicima osmog razreda završetak osnovnog obrazovanja i poželeo im uspeh na predstojećem završnom ispitu, kao i u daljem školovanju.

„ Dragi osmaci,

U ime svih zaposlenih u Ministarstvu i svoje lično ime, upućujem vam iskrene čestitke na završenom osnovnom obrazovanju, uz želju da vam i dalje školovanje bude sa puno uspeha.

Osnovne škole su mesta gde učimo, mesta prvih, pravih prijateljstava i ljubavi, mesta gde zajedno istražujemo ko smo, šta volimo, šta nas interesuje i mesta gde polako otkrivamo svoje talente.

Najveći saveznici na tom putu su nam nastavnici. Oni nas posmatraju i podržavaju u onome što jako dobro znamo, ali i pomažu u onome u čemu nismo tako dobri. Uče nas kakvi drugari treba da budemo, ali i kako da postanemo odgovorni, mladi ljudi.

Istovremeno, osnovne škole su i mesto prvih rezultata od kojih se neki dobijaju proverama znanja, među kojima je i završni ispit, koji vas očekuje sledeće nedelje.

Znanje koje budete pokazali na ovom ispitu omogućiće vam da upišete željenu srednju školu i to je pravilo za sve u životu što vas čeka – koliko se posvetite nečemu, takav uspeh možete i očekivati.

Pored vaših najbližih ukućana, nastavnika, drugara, i ja verujem u vas i vaše znanje. Želim vam da upišete željene škole i nastavite da se obrazujete što će vam doneti samo dobro u životu. U to ne sumnjajte. Ne treba da zaboravite da nas svako znanje ili veština koju steknemo čini i sigurnijim i spremnijim za život, a time i srećnijim.

Odabir daljeg školovanja važan je zadatak. Prvi put zvanično iskazujete želje, odlučujete čime biste se bavili u životu. Zato razmislite dobro, oslušnite sebe i prepoznaćete ono u čemu ste dobri.

Vaša Srbija pruža vam veliki broj škola, koje će podržati vaš talenat i trud i u kojima ćete pronaći mogućnost za napredovanje i razvoj. Naše škole su iz godine u godinu bolje, opremljenije, imaju kvalitetan kadar i reformisan program nastave i učenja.

Svesni smo da je investicija u obrazovanje jedini zalog za bolju budućnost svih nas. Zato vredno učite, dajte uvek svoj maksimum.

Školski dani će ostati duboko urezani u vaše uspomene. Završetak osnovne škole pomalo je i tužan, jer se rastajete od svojih nastavnika i dugogodišnjih drugara. Siguran sam da ćete iz tog perioda sa sobom poneti lepe uspomene koje ćete godinama prepričavati.

Uskoro počinje i divan period srednjeg obrazovanja tokom kojeg ćete nadograđivati stečeno znanje i upoznati nove drugare. Zato budite srećni i uzbuđeni zbog novih iskustava.

Ponosni na svakog od vas, srećni zbog vaših uspeha i uz želju da budete zdravi i srećni, svi u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja vas puno pozdravljaju“, navodi se u čestitki prvog potpredsednika Vlade.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 24.07.2024. Istaknute vesti za 23.07.2024. Istaknute vesti za 22.07.2024. Istaknute vesti za 21.07.2024. Istaknute vesti za 20.07.2024. Istaknute vesti za 19.07.2024.