Saradnja sa Egiptom u oblasti visokog obrazovanja

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i ministar spoljnih poslova Egipta Sameh Hasan Šukri Salim potpisali su danas Program saradnje u oblasti visokog obrazovanja za period 2022-2025. godine i Izvršni program u oblasti obrazovanja između Vlade Republike Srbije i Vlade Arapske Republike Egipat.

Ružić je tom prilikom naglasio da potpisani dokumenti, jedan u oblasti douniverzitetskog obrazovanja i drugi u oblasti visokog obrazovanja, obavezuju dve države na još intenzivniju saradnju.

Zahvaljujući prvom, sarađivaćemo više u reformi osnovnog i srednjeg obrazovanja, više se upoznavati i učiti jedni od drugih, a na osnovu drugog biće omogućena direktna saradnja ustanova visokog obrazovanja i instituta, ali i veća mobilnost i studenata i zaposlenih, zajedničko učešće u međunarodno podržanim projektima i zajednička istraživanja, istakao je on.

Prvi potpredsednik Vlade je iskazao zahvalnost na ponuđenim stipendijama srpskim državljanima i naveo da je Srbija trenutno domaćin četiri studenta iz Arapske Republike Egipat, koji studiraju na fakultetima Univerziteta u Beogradu.

Siguran sam u to da ćemo daljom saradnjom i broj ovih stipendija uvećati, poručio je on i dodao da će se u narednom periodu sarađivati na implementaciji sporazuma iz 2010. godine u oblasti nauke i tehnološkog razvoja.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 12.07.2024. Istaknute vesti za 11.07.2024. Istaknute vesti za 10.07.2024. Istaknute vesti za 09.07.2024. Istaknute vesti za 08.06.2024. Istaknute vesti za 07.06.2024.