Saradnja sa sportskim savezima za dalji razvoj sporta u policiji

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin potpisao je danas u ime tog ministarstva sporazume o saradnji sa predstavnicima Streljačkog saveza Srbije, Bokserskog saveza Srbije, Tekvondo asocijacije Srbije, Srpskog atletskog saveza, Rvačkog saveza Srbije i Karate kluba „Šampioni“ iz Banje Koviljače.

Vulin je istakao da su sporazumi potpisani u cilju još veće promocije srpskog sporta, MUP-a i navedenih saveza na domaćem i međunarodnom planu, dodavši da će saradnja, pre svega, biti uspešna u onoj meri u kojoj budemo motivisali mlade ljude da požele da počnu da se bave sportom, postanu deo tog ministarstva i usvoje zdrav način života.

Ministar je istakao da je MUP, u proteklih godinu i po dana, uložio značajna sredstva u razvoj sporta u policiji i da će saradnja sa sportskim savezima doprineti daljem razvoju sporta među pripadnicima policije.

Veoma je važno da policajci budu zdravi i da imaju jednake uslove i šansu da se bave sportom. Verujem da će se formiranjem policijskih sportskih udruženja, uz pomoć sportskih saveza,  mnogo više policijskih službenika baviti rekreativnim sportom, rekao je on.

Vulin je napomenuo da pripadnici Sportske jedinice MUP-a imaju zapažene rezultate na Svetskim policijskim igrama u Roterdamu i da za sada imaju tri osvojene zlatne medalje.

Naši sportisti dobili su zaposlenje u MUP-u i najbolje uslove za pripreme i treninge, a saradnja sa sportskim savezima omogućava im da imaju najbolje trenere i edukaciju, ukazao je on.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 02.03.2024. Istaknute vesti za 01.03.2024. Istaknute vesti za 29.02.2024. Istaknute vesti za 28.02.2024. Istaknute vesti za 27.02.2024. Istaknute vesti za 26.02.2024.