Saradnja sa Tunisom u oblasti ratnih memorijala

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić razgovarala je danas sa Selimom Hragom, gradonačelnikom tuniskog grada Menzel Burgiba, o unapređenju saradnje u oblasti ratnih memorijala.

Kisić je iskazala zahvalnost gradonačelniku na saradnji u održavanju srpskih ratnih memorijala u Menzel Burgibi, koji su očuvani i redovno održavani.

U pitanju su dva memorijala – vojno groblje na kojem su sahranjeni borci umrli u francuskim vojnim bolnicama tokom Prvog svetskog rata i zajednički srpsko-francuski spomenik. Pored ova dva memorijala, u Tunisu se nalaze još tri vojna groblja, gde su sahranjeni srpski vojnici.

Ona je istakla da je saradnja Srbije i Tunisa na veoma dobrom nivou i da predstojeće bratimljenje Menzel Burgibe sa Bajinom Baštom oslikava odnose dveju zemalja.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je, kako je poručila, otvoreno za unapređenje odnosa u oblasti ratnih memorijala i u drugim oblastima od zajedničkog interesa.

Gradonačelnik Menzel Burgibe je ukazao na to da je očuvanje ovih memorijala od ogromnog značaja za jačanje veza Tunisa i Srbije i predložio da se organizuje da potomci vojnika koji su sahranjeni u Menzel Burgibi obiđu memorijale i odaju počast svojim precima.

Ministarka je podržala tu inicijativu i predočila da je resorno ministarstvo spremno da, u okviru svojih nadležnosti, pruži svu neophodnu podršku kako bi ova inicijativa u najskorijem periodu bila realizovana.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 30.11.2023. Istaknute vesti za 29.11.2023. Istaknute vesti za 28.11.2023. Istaknute vesti za 27.11.2023. Istaknute vesti za 26.11.2023. Istaknute vesti za 25.11.2023.