Savet Evrope partner Srbiji u izradi pravosudnih zakona

Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Maja Popović poručila je danas, na sastanku sa šefom Misije Saveta Evrope u Beogradu Tobiasom Flesenkemperom, da ovo ministarstvo na transparentan i inkluzivan način sprovodi postupak izrade seta pravosudnih zakona.

Popović je istakla da tome značajno doprinosi i proces konsultacija sa izvestiocima Venecijanske komisije, sa kojima je u dosadašnjem radu ostvarena odlična saradnja.

Ona je objasnila da će, nakon što radne grupe finalizuju rad na izradi pravosudnih zakona, radne verzije biti poslate na mišljenje Venecijanskoj komisiji i otpočeće sprovođenje sveobuhvatne javne rasprave.

Ministarka je upoznala Flesenkempera sa rezultatima u oblasti reforme pravosuđa, kao i planiranim daljim aktivnostima u cilju usklađivanja normativnih rešenja sa promenama Ustava u roku koji je predviđen Ustavnim zakonom.

Zahvalivši se na podršci koju Savet Evrope pruža Srbiji, Popović je naglasila da se jačanje nezavisnosti sudstva i samostalnosti javnih tužilaca ne može ostvariti bez donošenja kvalitetnih pravosudnih zakona.

Flesenkemper je istakao da je Savet Evrope partner Srbiji u ovom procesu, i izrazio spremnost da se i u budućnosti nastavi saradnja na visokom nivou radi jačanja vladavine prava.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 12.07.2024. Istaknute vesti za 11.07.2024. Istaknute vesti za 10.07.2024. Istaknute vesti za 09.07.2024. Istaknute vesti za 08.06.2024. Istaknute vesti za 07.06.2024.