petak - 12 avgusta 2022
23 °c
Belgrade
23 ° Sub
23 ° Ned
26 ° Pon
28 ° Uto

Spojen novi most na Savi kod Šapca

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prisustvovali su danas spajanju novog mosta na Savi kod Šapca, u okviru izgradnje auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice Šabac–Loznica.

Vučić je tom prilikom najavio da će za približno godinu dana biti završen ceo auto-put od Rume do Šapca, dok će brza saobraćajnica do Loznice biti puštena u rad do kraja septembra 2024. godine.

On je rekao da je ponosan na to što Srbija finansira sopstveni razvoj i što i u uslovima velike krize nije prekinut nijedan veliki projekat, navodeći da je projekat puta Ruma–Šabac finansiran iz budžeta, bez preopterećenja stope javnog duga.

Završnim radovima na spajanju mosta prisustvovali su i ambasador Azerbejdžana u Srbiji Kamil Hasijev, direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić, direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak, kao i predstavnici lokalnih opština i izvođača radova.

Most na Savi kod Šapca deo je auto-puta do Rume, a čine ga prilazne konstrukcije u dužini od 300 i 400 metara i glavni raspon preko reke od približno 600 metara. Glavni izvođač radova je azerbejdžanska firma „Azvirt“.

Dužina ove građevine iznosi 1,33 kilometra, a fundiran je na 371 šipu, sa ukupno 45 naglavnih greda i 47 stubova.

Most je deo auto-puta Ruma–Šabac, dužine 21 kilometar, a deo istog projekta je izgradnja i brze saobraćajnice Šabac–Loznica dužine 54 kilometra, tako da će most kod Šapca spojiti budući auto-put i brzu saobraćajnicu.

Ukupna dužina tri deonice koje će povezati Sremski i Mačvanski okrug iznosi 77 kilometara, a procenjena vrednost posla je 467,5 miliona evra. Auto-put će imati šest traka, a brza saobraćajnica četiri saobraćajne trake.

Investicija je važna i zato što se nastavlja na budući Fruškogorski koridor, od Novog Sada do Rume, u dužini od 45 kilometara, tako da će ceo potez od Novog Sada do Loznice biti dug ukupno 122,4 kilometra.

Saobraćajnica Ruma–Šabac–Loznica povezaće 600.000 ljudi u Mačvanskom i Sremskom okrugu, a biće i najkraća veza između Beograda i Novog Sada sa Republikom Srpskom i BiH preko graničnog prelaza Badovinci i dalje prema Bijeljini ili prelaza Trbužnica kod Loznice.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Postinfo je novi medij na javnoj sceni Srbije i Balkana. Redovno ćemo naše pratioce informisati o najnovijim i najaktuelnijim vestima i analizama iz oblasti politike, ekonomije, bezbednosti, društva, sveta, kulture i sporta, kao i o drugim zanimljivostima. Urednici, novinari, kolumnisti, saradnici i prijatelji Post infa imaju zadatak da putem našeg sajta i društvenih mreža i kanala objave sve ono što drugi nisu saznali ili ne smeju o tome da pišu i govore. Objavljivaćemo vesti, informacije i stavove onakve kakve jesu trudeći se da pohvalimo sve ono što zaslužuje da bude nagrađeno, da iskritikujemo ono što zaslužuje da bude kritikovano a sve u službi istine i pravde. Postinfo uvek na Tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

avgust 2022.
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu