Srbija čuva sećanje na stradale i prognane u „Oluji“

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić navela je sinoć, povodom obeležavanja godišnjice akcije „Oluja“, da je to jedan od najtužnijih dana u novijoj istoriji srpskog naroda.

Danas je jedan od najtužnijih dana u novijoj istoriji srpskog naroda. Danas se sećamo brutalnog etničkog čišćenja, počinjenog nad Srbima u Hrvatskoj, kada je sa svojih vekovnih ognjišta proterano više od četvrt miliona naših sunarodnika. Nekoliko hiljada njih nije uspelo da preživi ovaj zločin, dok se mnogi od njih i dan danas vode kao nestali.

Ne sanjamo snove o tome da ćemo nekome izmeniti pogled na dešavanja sa kraja prošlog veka, niti da će srpske žrtve dobiti poštovanje i pravdu koju zaslužuju. Naše je pravo da pamtimo, da ih se sećamo i štitimo ih od zaborava. Ponosna sam što smo se večeras u Novom Sadu okupili svi zajedno, predstavnici Srba iz čitavog regiona, da mirno i dostojanstveno obeležimo ovaj datum koji će ostati zauvek upisan crnim slovima u našem kalendaru.

Današnja Srbija, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, najveći je garant mira i stabilnosti na Balkanu. Naša država, kakva je danas, najveći je, najpouzdaniji je oslonac svom narodu i pruža jasnu viziju da je naša budućnost svetla, zasnovana na ekonomskom napretku, privrednom prosperitetu i stabilnosti. Ujedno, naše istorije se sa ponosom sećamo, naša stradanja i pretrpljene zločine pamtimo i srpske žrtve čuvamo od zaborava.

Srbija je u potpunosti okrenuta budućnosti, istovremeno odlučna da nikada ne zaboravi svoju prošlost. Trajno smo opredeljeni za mir i stabilnost, ali i za to da se naših žrtava sećamo i ne dozvolimo da se njihova sudbina, nikada, nikada više ne ponovi“, napisala je premijerka na svom nalogu na Instagramu.

Brnabić je sinoć u Novom Sadu prisustvovala obeležavanju 27godišnjice akcije Oluja.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 24.07.2024. Istaknute vesti za 23.07.2024. Istaknute vesti za 22.07.2024. Istaknute vesti za 21.07.2024. Istaknute vesti za 20.07.2024. Istaknute vesti za 19.07.2024.