utorak - 6 decembra 2022
7 °c
Belgrade
7 ° Sre
8 ° Čet
10 ° Pet
14 ° Sub

Srbija čuva sećanje na stradale i prognane u „Oluji“

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić navela je sinoć, povodom obeležavanja godišnjice akcije „Oluja“, da je to jedan od najtužnijih dana u novijoj istoriji srpskog naroda.

Danas je jedan od najtužnijih dana u novijoj istoriji srpskog naroda. Danas se sećamo brutalnog etničkog čišćenja, počinjenog nad Srbima u Hrvatskoj, kada je sa svojih vekovnih ognjišta proterano više od četvrt miliona naših sunarodnika. Nekoliko hiljada njih nije uspelo da preživi ovaj zločin, dok se mnogi od njih i dan danas vode kao nestali.

Ne sanjamo snove o tome da ćemo nekome izmeniti pogled na dešavanja sa kraja prošlog veka, niti da će srpske žrtve dobiti poštovanje i pravdu koju zaslužuju. Naše je pravo da pamtimo, da ih se sećamo i štitimo ih od zaborava. Ponosna sam što smo se večeras u Novom Sadu okupili svi zajedno, predstavnici Srba iz čitavog regiona, da mirno i dostojanstveno obeležimo ovaj datum koji će ostati zauvek upisan crnim slovima u našem kalendaru.

Današnja Srbija, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, najveći je garant mira i stabilnosti na Balkanu. Naša država, kakva je danas, najveći je, najpouzdaniji je oslonac svom narodu i pruža jasnu viziju da je naša budućnost svetla, zasnovana na ekonomskom napretku, privrednom prosperitetu i stabilnosti. Ujedno, naše istorije se sa ponosom sećamo, naša stradanja i pretrpljene zločine pamtimo i srpske žrtve čuvamo od zaborava.

Srbija je u potpunosti okrenuta budućnosti, istovremeno odlučna da nikada ne zaboravi svoju prošlost. Trajno smo opredeljeni za mir i stabilnost, ali i za to da se naših žrtava sećamo i ne dozvolimo da se njihova sudbina, nikada, nikada više ne ponovi“, napisala je premijerka na svom nalogu na Instagramu.

Brnabić je sinoć u Novom Sadu prisustvovala obeležavanju 27godišnjice akcije Oluja.

Hvala što čitate POSTINFO!

👋

Dobijajte ažuriranje u realnom vremenu o ovoj objavi direktno na svom uređaju, pretplatite se sada.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Pročitaj na istu temu

Po danima

decembar 2022.
P U S Č P S N
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Postinfo tvitovi

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu