Srbija nije odgovorna za krizu na Kosovu i Metohiji

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je sinoć da Srbija ništa nije uradila da započne krizu na Kosovu i Metohiji i poručila da je sve što se sada dešava u pokrajini rezultat unilateralnih poteza Aljbina Kurtija.

Brnabić u izjavi za agenciju Tanjug objasnila da Srbi na Kosmetu nisu učinili apsolutno ništa da izazovu ovo što danas vidimo, već upravo suprotno – ovo je epilog višegodišnjeg maltretiranja Srba u pokrajini i nepoštovanja međunarodnih sporazuma.

Premijerka je naglasila predsednik Republike Aleksandar Vučić i Srbija pozivaju na mir, stabilnost, povezivanje i saradnju, dok je, s druge strane, Kurti čovek čija je jedina politika stalno nasilje i stalne provokacije.

Kurti je doveo stvari do ove tačke – ukidanjem prava glasa Srbima, zabranom održavanja izbora na teritoriji Kosmeta, nepoštovanjem Briselskog sporazuma, otvorenim priznanjem da Priština nikada neće implementirati Briselski sporazum, kao i namerno pogrešnim i selektivnim tumačenjem starih sporazuma, zaključila je ona.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 12.07.2024. Istaknute vesti za 11.07.2024. Istaknute vesti za 10.07.2024. Istaknute vesti za 09.07.2024. Istaknute vesti za 08.06.2024. Istaknute vesti za 07.06.2024.