Srbija opredeljena za snažniju saradnju sa Kolumbijom

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Bogoti sa novoimenovanim ministrom spoljnih poslova Kolumbije Alvarom Lejvom Duranom.

Selaković je poručio da je Srbija jasno opredeljena da još snažnije razvija ukupne odnose i saradnju sa Kolumbijom.

On je, ukazavši na to da je od poslednje posete Kolumbiji na ministarskom nivou proteklo 11 godina, istakao da je potrebno raditi na intenziviranju političkog dijaloga, samim tim i češćim susretima zvaničnika dveju zemalja.

Takođe, ministar je preneo da bi održavanje političkih konsultacija ministarstva spoljnih poslova dveju zemalja bila odlična prilika za to da se razmotre mogućnosti i sagledaju potencijali za unapređenje bilateralne saradnje.

Selaković je naglasio da postoje značajni potencijali za saradnju u mnogim oblastima, naročito u poljoprivredi, prehrambenoj industriji, rudarstvu, ali i turizmu, obrazovanju, kulturi i sportu.

On je upoznao kolumbijskog kolegu sa aktuelnom situacijom na Kosovu i Metohiji i naporima za iznalaženje kompromisnog rešenja ovog pitanja, koje je od ključne važnosti za našu zemlju, istakavši da je Srbija posvećena miru i stabilnosti u regionu.

Ministar Selaković sutra će, u svojstvu specijalnog izaslanika predsednika Srbije, prisustvovati ceremoniji inauguracije novog predsednika Kolumbije Gustava Fransiska Petra Urege. Tokom boravka u Bogoti, šef srpske diplomatije imaće i nekoliko bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima latinoameričkih i karipskih država.

POSTINFO

POSTINFO

Na tvojoj strani!

Sledeći post

Dobrodošli nazad!

Prijavite se na svoj nalog ispod

Preuzmi svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da biste resetovali lozinku.

Dozaj novu Playlistu

Istaknute vesti za 24.07.2024. Istaknute vesti za 23.07.2024. Istaknute vesti za 22.07.2024. Istaknute vesti za 21.07.2024. Istaknute vesti za 20.07.2024. Istaknute vesti za 19.07.2024.